Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

29. 03. 2023. 18:56 >> 18:56

JOKOVIĆ SA MALINARIMA

Tražiće od Vlade da se šteta nadoknadi iz budžetske rezerve

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja malinara iz Bijelog Polja kojima je poručio da je speman da njihov problem sa viškom proizvoda iz prošlogodišnje berbe koji čeka u hladnjačama, predoči Ministarstvu finansija i Vladi Crne Gore, kako bi se eventualno dio štete sanirao iz budžetske rezerve.

Kako je Joković naglasio problem viška malina u skladištima više puta je iznosio u bilateralnim sastancima ministrima EU, kao i ministrima iz regiona, ali je u međusobnim razgovorima konstatovano da se i oni susrijeću sa sličnim problemom.

Kako navode u saopštenju, sastanku su prisustvovali i državni sekretari Stevan Gajević, Marko Radonjić i Salih Đonbalaj.

Tom prilikom, predstavnik Udruženja malinara Andrija Delić je predočio probleme sa kojima se suočavaju, a koji se prevashodno odnose na otkup maline, otkupnu cijenu, kao i troškove skladištenja, zbog čega su malinari u više navrata vršili blokadu saobraćajnica u opštini Bijelo Polje.

Predstavnici Udruženja malinara su se u razgovoru sa predstavnicima resornog ministarstva osvrnuli na globalne poremećaje na tržištu, uzrokovane ratom u Ukrajini, a usljed čega su i nastali problemi vezani za plasman ovog proizvoda, uz apel resornom ministarstvu za pomoć u saniranju gubitaka koje su pretrpjeli.

Ministar je predočio prisutnima da budžetom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nijesu planirana sredstva za ovu namjenu, ali da će tražiti mogućnost kod Ministarstva finansija da se problem riješi iz budžetske rezerve.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније