Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Кристина Радовић, ТВЦГ

30. 03. 2023. 16:00 >> 16:02

NEZADOVOLjNI CIJENAMA

Škola u prirodi preskupa za roditelje

Nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, ponovo se za osnovce organizuje škola u prirodi. No, cijene su različite i prilično visoke, smatraju roditelji, dok turističke agencije takve ponude pravdaju velikim troškovima i brojnim zahtjevima koje škole traže.

Roditelji su nezadovoljni visokim cijenama škola u prirodi i smatraju da to nije korektna ponuda. 

Ponude agencija su slične godinama od kada postoji škola u prirodi. U Udruženju roditelja kažu da su cijene izuzetno visoke.

Turističke agencije moraju ispuniti sve zahtjeve koje škola traži, kako bi se prijavile na tender. 

Zavod za školstvo i Ministarstvo prosvjete su 2017. postavili smjernice za škole u prirodi, na osnovu kojih uprave osnovnih škola 3 mjeseca prije odlaska, formiraju komisiju, koja odlučuje čiju će ponudu da prihvati.

Tenderska procedura sprovodi se u skladu sa zakonom o javnim nabavkama. Ministarstvo prosvjete i Zavod za školstvo su tu da kontrolišu da li se sve radi kako treba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније