Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

К. Ј. [ Mina ]

31. 03. 2023. 15:29   >>  15:31

FOND ODGOVORIO

Osiguranici će imati stomatološke usluge i naredne dvije godine

Osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) imaće stomatološke usluge i naredne dvije godine, saopštili su iz te ustanove.

Iz Stomatološke komore danas su upozorili da bi stomatolozi mogli već od sjutra da obustave pružanje besplatnih usluga djeci, trudnicama, osobama sa invaliditetom, studentima i starijim od 65 godina, ukoliko FZO ne uvaži njihove zahtjeve.

Iz FZO-a su objasnili da su prethodna dva mjeseca raspisali Javni poziv za dostavljanje ponuda za zaključivanja ugovora o pružanju stomatološke zdravstvene zaštite i provjerili dostavljene dokumentacije.

Iz FZO su kazali da je na javni poziv stiglo 195 prijava, od čega 176 za stomatološke ordinacije i 19 ortodontskih ordinacija.

Navodi se da su ugovori zaključeni sa svim stomatološkim ordinacijama koje su se prijavile i ispunile uslove date javnim pozivom kao i da proces zaključivanja ugovora ističe danas.

Oni su naveli da ugovori nijesu zaključeni sa nekoliko stomatoloških ordinacija zbog neispunjavanja zakonom propisanih uslova, odnosno odluka tih ordinacija.

“Imajući u vidu navedene činjenice i ogromno interesovanje stomatoloških ordinacija koje se ogleda u velikom broju prijava i zaključenih ugovora sa FZO, konstatujemo da će se usluge stomatološke zdravstvene zaštite i u narednom dvogodišnjem periodu pružati na zadovoljstvo svih naših osiguranika”, navodi se u saopštenju.

Iz FZO su napomenuli da su održali niz sastanaka sa više predstavnika Stomatološke komore na kojima su donijeti konkretni zaključci u cilju daljeg unaprjeđenja stomatološke zdravstvene zaštite.

“Rezultat pomenutih sastanaka su konkretne odluke i mjere koje će Fond preduzeti u saradnji sa relevantnim predstavnicima Komore”, zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније