Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б. [ Mina ]

04. 04. 2023. 16:50   >>  16:50

MINISTARSTVO PROSVJETE I UNICEF

Donatorski sastanak o unapređenju nivoa kvaliteta i dostupnosti obrazovanja

Ministarstvo prosvjete i Predstavništvo UNICEF-a organizovaće u četvrtak donatorski koordinacioni sastanak, povodom podrške trenutnim i dugoročnim potrebama za unapređenje nivoa kvaliteta, pravičnosti i dostupnosti obrazovanja u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva prosvjete saopštili su da je cilj donatorskog koordinacionog sastanka razmjena mišljenja i preispitivanje mogućnosti podrške trenutnim i dugoročnim potrebama za unapređenje kvaliteta pravičnosti i dostupnosti obrazovanja u Crnoj Gori.

Crnogorski obrazovni sistem je, kako su rekli, odgovoran za oko 120 hiljada djece i učenika, što predstavlja skoro šestinu stanovništva Crne Gore.

"Ipak, u Crnoj Gori 70 odsto učenika, odnosno dvoje od troje djece pohađa osnovne škole u kojima je fizička infrastruktura nedovoljna", naveli su iz Ministarstva.

Kako su kazali, u osnovnom i srednjem obrazovanju prosječni broj računara u odnosu na broj učenika iznosi 1:16.

"Na te izazove sa kojima se suočava crnogorsko obrazovanje ukazala je Analiza obrazovnog sektora koju su izradili Ministarstvo prosvjete i UNICEF, a nalazi i preporuke koji su proizašli iz nje osnov su za njihovo rješavanje na sveobuhvatan, na dokazima zasnovan, kvalitetan i održiv način", kaže se u saopštenju.

Donatorski koordinacioni sastanak biće održan u zgradi Rekorata Univerziteta Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније