Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

07. 04. 2023. 08:51 >> 09:45
1

KOTOR - LOVĆEN

Izgradnja žičare u završnoj fazi, otvaranje moguće i prije 13. jula

Izgradnja žičare Kotor-Lovćen je u završnoj fazi, kazao je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić. Ranije su žicom povezani prvi i posljedji stub a sada se, kaže Jokić, radi na prilazima žičari. Otvaranje je planirano za 13. jul ali Jokić vjeruje da to može biti i nešto ranije.

"Taj projekat ostaće zapamćen kao najefikasnije realizovan od momenta kada su stvorene formalno-pravne pretpostavke i zato moji komplimenti koncesionaru i izvođačima koji su 'zgazili' te građevinske radove i veoma sam zadovoljan time", kazao je Jokić u emisiji Dobro jutro Crna Goro.

Podsjećamo, žičara će biti dugačka 3.918 metara, kapaciteta 1.000 putnika po jednom satu i 40 gondola, dok će vrijeme putovanja biti 11 minuta. 

Trasa počinje od lokaliteta Dub, u neposrednoj blizini tunela Vrmac, sve do lokacije Kuk na Lovćenu.

Radove izvodi konzorcijuma Leitner - Novi Volvox.

Predstavnici Vlade i konzorcijuma Leitner – Novi Volvox potpisali su krajem 2021. koncesioni ugovor o gradnji žičare Kotor-Lovćen. Radovi su počeli u julu prošle godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније