Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

24. 04. 2023. 19:58 >> 20:04

NOVA RUNDA RAZGOVORA

Pregovori o povećanju plata u RTCG biće nastavljeni

Sindikat zaposlenih u Radio Televiziji Crne Gore organizovao je štrajk upozorenja, jer nakon višemjesečnih pregovora nije postignut dogovor o povećanju plata. Nakon protesta, predstavnici sindikata i menadžmenta ponovo su sjeli za sto. Pregovori će biti nastavljeni i narednih dana.

Obustava rada od 60 minuta. Bio je to sat upozorenja kojim je Sindikat zaposlenih u RTCG-u pozvao menadžment da se nakon višemjesečnih pregovora stavi tačka na priču o povećanju plata u Javnom servisu.

U Sindikatu smatraju da je četiri mjeseca pregovora bilo dovoljno da njihov predlog koeficijenata usklade sa onim što je predložilo Ministartsvo finansija, a uklapa se u finansijski okvir koji je predložio menadžment.

"U ime radnika ove kuće koji svakodnevno stvaraju program za plate koje se kreću u rasponu od 450 eura do ispod prosječne zarade, postavljamo pitanje - zašto naš predlog nije prihvatljiv menadžmentu koji svakog mjeseca dobija četvorocifrene plate?  To povećanje nam pripada kao i svim zaposlenima u Javnom sektoru koji su to svoje pravo već ostvarili", kazala je na protestu predsjednica Sindikata zaposlenih Jadranka Drobnjak. 

Generalni direktor RTCG-a Boris Raonić tvrdi daje i menadžment za povećanje zarada,ali da je cijela situacija čudna i da ne zna u čemu je problem.

"Što se tiče nas Kolektivni ugovor mogao biti potpisan i mnogo ranije. Plate o kojima govorimo su veće od onoga što je bio inicijalni zahtjev. Imali smo dosta pregovora", kazao je generalni direktor RTCG-a Boris Raonić. 

U pregovorima je i Sindikalna reprezentativna organizacija RTCG-a koja se, kako kažu. zalaže za povećanje plata, ali svima.

"Hijerarhija mora da postoji, ukoliko je nema sistem će biti urušen . Zalažemo se za sve, ali kad kažemo Javni servis, asocijacija je na novinare, ne smijemo ih zaboraviti niti zapostaviti, moraju imati posebnu poziciju", kazala je Slavica Kruščić Vasović iz Sindikalne organizacije.

Nakon štrajka upozorenja, predstavnici sindikata i menadžmenta ponovo su sjeli za sto. Pregovori će biti nastavljeni narednih dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније