Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

06. 05. 2023. 15:30 >> 15:53

INTENZIVNE AKCIJE

MUP počeo kontrole, na primorju oduzeli veću količinu oružja

Na području primorskih opština intenzivne aktivnosti dovele su do oduzimanja više komada oružja i municije, saopšteno je iz Uprave policije. Istakli su da će se pojačane kontrole u cilju pronalaska i oduzimanja oružja u ilegalnom posjedu nastaviti i u narednom periodu.

Službenici Uprave policije vršili su protekle sedmice pojačane kontrole u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu građana.

Kako su kazali iz policije, službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su oduzeli dva pištolja (izdata dva prekršajna naloga),  19 komada detonatorskih kapisli,  30 metara sporogorećeg štapina, dvije vježbovne ( školske ) protivtenkovske mine, 14 komada municije raznog kalibra  (podnesena krivična prijava protiv jednog lica), tri ručna suzavca, 25 komada pištoljske municije.

U opštini Kotor oduzet je pištolj i puška, kao i sedam metaka pištoljske municije.

U Herceg Novom  oduzet je pištolj marke CZ 99, sa 88 komada metaka - važenje dozvole je isteklo te se  očekuje  kvalifikacija krivičnog djela od strane tužioca. U ovoj opštini oduzet je i gasni pištolj  marke Ekol Tirol bez dozvole, sa 50 komada barutnih metaka, kao i osam patrona puščane municije. U opštini Tivat oduzet je gasni pištolj i četiri pištoljska metka.

U okviru akcije “Poštuj život vrati oružje” u Baru i Budvi nedavno su vraćena dva pištolja.

Iz policije ističu da je kao rezultat ovih aktivnosti na teritoriji opštine Nikšić pronađeno i oduzeto više komada vatrenog oružja, municije i sredstava posebne namjene.

"Nikšićka policija je sinoć, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi osamnaestogodišnje lice iz Nikšića  i tom prilikom od oca ovog lica oduzela dva pištolja u ilegalnom posjedu, kao i lovački karabin u ilegalnom posjedu", poručuju iz policije.

Osim toga, kako su kazali, oduzeto je i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan.

Poručuju da su pretresom na ovoj lokaciji pronađeni i oduzeti  topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jedna fleš bomba, kao i dva inicijalna upaljača. 

Službenici Uprave policije će, kako su kazali, i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima na ovom planu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније