Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

12. 05. 2023. 07:41   >>  07:41 1

STEVAN KATIĆ

Katić: Policija, hitna pomoć i vatrogasci besplatno preko trajekta

Državni organi imaće besplatan prevoz trajektom što ranije nije bio slučaj, jer smo imali situaciju prošle godine za vrijeme onih velikih požara da su vatrogasci prevoz plaćali, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

"Želim da izrazim zadovoljstvo što je došlo do potpisivanja sporazuma između JP "Morsko dobro" i opština Herceg Novi i Tivat i što je negdje država konačno preko preduzeća "Morsko dobro" preuzela trajektnu liniju da ta sredstva idu direktno u budžet Crne Gore. Ono što je svakako dobro je da smo mi kroz taj sporazum definisali benefite koje će imati građani Herceg Novog i Tivta, znači cijena karte će njima biti povoljnija u odnosu na ostale koji budu prolazili tom trajektnom linijom", kazao je Katić.

Istakao je da to znači da će građani ove dvije opštine da podnose posebne zahtjeve na posebnim obrascima.

"Postoji tu jedna mala procedura i svi moraju da prođu tu proceduru. Znači da dođu do šaltera u Herceg Novi i Tivat, popune taj obrazac, da kod sebe imaju ličnu kartu, potvrdu o prebivalištu, saobraćajnu dozvolu i posle popunjavanja tih obrazaca dobijaju tu karticu sa kojom će ostvarivati te popuste i to je nešto što je direktan benefit za građane ove dvije opštine", kazao je Katić.

"Državni organi imaće besplatan prevoz trajektom"

Naveo je da što se tiče osoba sa invaliditetom, njima će u potpunosti biti besplatan prevoz tom trajektnm linijom.

"Što se tiče svih ostalih organa države koji su značajni, kako što su Uprava policije, Vatrogasna služba, Hitna pomoć imaće besplatan prevoz, što ranije nije bio slučaj, jer smo imali situaciju prošle godine za vrijeme onih velikih požara da su vatrogasci prevoz plaćali, kazao je Katić.

Prvi čovjek Herceg Novog naveo je da što se tiče ribarske luke, opština sa Ministarstvom poljoprivrede pokušava da pronađe rješenje.

"To je jedno kompleksno pitanje kako za Herceg Novi tako i za cijelu Crnu Goru. Pokušavamo sa Ministarstvom poljoprivrede da pronađemo rješenje, nudili smo nekoliko opcija tako da je na njima da se negdje nađemo i da se lokacija za izgradnju ribarske luke odredi", objasnio je Katić.

Istakao je da ovih dana potpisuju tendere od preko milion i 200 hiljada eura za lokalnu putnu infrastrukturu.

"Avansom se mogu obezbijediti tri zaostale plate u Institutu

Kad je u pitanju Institut "Simo Milošević", Katić navodi da nema puno vremena jer zaposleni četiri nisu još primili platu.

"Mi smo juče urgirali da se avansna uplata od strane fonda izvrši ka Institutu. Već su oni jednom izvršili uplatu avansa u martu mjesecu a Institut je u međuvremenu odradio sva ta sredstva, odsnosno sad je u nekoj pretplati, pa bi se moglo kroz tu uplatu avansa obezbijediti dovoljno da se isplate makar tri ove zaostale plate, da se nekako prevaziđe ova ljetnja sezona", kazao je Katić.

Istakao je da ne bi bilo dobro da se Norvežanima koji ljeti borave u Institutu "Simo Milošević" pošalje loša slika.

"S obzirom na to da su Norvežani već stigli kroz taj projekat ne bi dobro bilo da pošaljemo lošu sliku da taj nivo i kvalitet i usluga opadnu, jer je potrebno njih pridobiti da dolaze u Institut "Simo Milošvić", kazao je Katić.

Naveo je da jedna od opcija koja bi morala da bude u narednom periodu to je da država kroz plan resuktruriranja preduzeća, ukoliko se ne ide na proces privatizacije, pomogne Institutu.

"Država da otkupi akcije i postane dvotrećinski vlasnik Instituta"

"Jedan od preduslova za to bi bio da država otkupi i ovaj dio akcija od manjinskih akcija, kako bi na taj način postala dvotrećinski vlasnik tog paketa i onda bi mogla da odlučuje o planu i ostvarivala bi punu ulogu i Institutu "Simo Milošević", naveo je Katić.

Istakao je da kada je najbitnije da se glavna sezona dočeka na pravi način.

"Drago mi je što je "Morsko dobro" počelo da opominje zakupe plaže da sve mora da bude spremno, i važno je u ovom vremenskom periodu da se to posloži sve kako treba jer se primjećuje nedostatak radne snage", kazao je Katić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније