Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

13. 05. 2023. 17:11 >> 17:14
5

JOKOVIĆ

"Nikakvog udjela nemam u projektu nabavke plastenika"

U projektu nabavke 2.500 plastenika za crnogorska poljoprivredna domaćinstva nije bilo nikakvog nepotizma, niti su oni nabaljeni po mnogo većoj cijeni od realne, kako to neki trvde iz isključivo političkih razloga, kazao je ministar poljoprivrede Vladimir Joković. Da je procedura raspisivanja tendera i odabira najbolje ponude obavljena u skladu sa zakonom i svim propisima, potvrdio je u emisiji "Okvir" na TVCG i državni sekretar u Ministarstvu Budimir Mugoša.

Joković je odgovarajući na pitanje gledaoca u emisiji "Okvir" na TVCG, istakao da je igrom slučaja na tenderu odabrana firma njegovog rođaka, jer se ustvari samo ta firma i javila, i da on u tome nije imalo nikakvog udjela.

"Nikakvog udjela Vladimir Joković nema u tom poslu. Bivše Ministarstvo poljoprivrede na čelu sa ministrom Aleksandrom Stijovićem opredijelilo je 500.000 eura za nabavku 2.500 plastenika koji bi se podijelili poljoprivrednicima, bila je određena kvadratura i koliko to košta. Raspisana su tri tendera i na prvi se nije niko javio, na drugom se prijavila jedna kompanija koja nije imala potpunu dokumentaciju i ona je odbijena, a onda je raspisan i treći i pošto nijesmo imali puno vremena, jer je isticao rok u kojem smo ta sredstva mogli da iskoristimo, javila se samo jedna firma i igrom slučaja to je bio moj rođak. Da smo ga odbili mogao je tužiti i dobiti spor, jer nije bilo drugih smetnji da se ponuda te firme prihvati", objašnjava Joković.

Bilo je, kako je kazao, i priče iz političkih razloga da su plastenci nekvalitetni i da je realno sve koštalo 40.000, što su potpune gluposti.

"Ovdje nekome smeta moja politička angažovanost. Ovo je napad na SNP i na njenog predsjednika. Ti plastenci su mali, nijesu namijenjeni industrijskoj proizvodnji i dobijeni su džabe, korisnici nijesu dali ni jedan cent za njih. To su plastenci za domaćinstvo kod kojih je garancija na foliju dvije godine, očekivani rok trajanja pet godina, izraelska proizvodnja. Što se tiče konstrukcije siguran sam da će nadživjeti sve korisnike koji su dobili te plastenike, a očekivani vijek trajanja je oko 50 godina", kazao je Joković.

Mugoša je istakao, da su u prvom tenderu tražili nabavku plastenika sa plastičnom konstrukcijom koja je ovdje uobičajenija, ali da su te plastične konstrukcije zbog svih dešavanja na tržištu poskupile drastično i niko se nije javio. U drugom tenderu imali su sastanke sa svim firama koje se bave nabavkom ovog materijala i nijesu za tu cijenu mogli da nabave što je traženo.

"Za plastenik koji ima 50 kvadrata treba 75 kvadratnih metara najlona. Kvadratni metar kvalitetnog najlona u Crnoj Gori se ne može kupiti ispod euro. Tako da je jasno da nijesu mogli koštati 40.000 eura", kazao je Mugoša.

Joković je naglasio i da je komisija koja postoji još iz vremena kada je Petar Ivanović bio ministar, odlučivala o ponudama na tenderima, te da ni u tom dijelu nema njegovog učešća.  

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније