Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 05. 2023. 19:59 >> 19:59

DRŽAVA PALESTINA

"Izrael nema suverinitet ni vlast nad bilo kojim dijelom Jerusalima"

"Izrael, okupatorska sila, njegovi zvaničnici, setlerske milicije, njegova zastava i okupatorske snage nemaju suverenitet ili vlast nad bilo kojim dijelom Jerusalima, njegovim Starim gradom, šetalištima, zidovima i Svetim mjestima", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Države Palestine.

"Izraelski rasistički zakoni i prakse koje su usmjerene na promjenu demografskog sastava stanovništva, istorijskog i pravnog statusa Jerusalima, uključujući njegovu aneksiju, su ništavni i moraju biti ukinuti. Izraelski takozvani “Dan Jerusalima” je proslava koja teško krši međunarodno pravo i Povelju Ujedinjenih Nacija, uključujući zabranu sticanja teritorije nasilnim putem. Takozvani “Marš zastave” objedinjuje rasistički, diskriminatorni i opresivni režim jevrejske supermacije i aparthejda", navodi se u saopštenju. 

Kako ističu, naoružani jevrejski supermacisti marširaju Jerusalimom i otvoreno pozivaju na smrt Arapa i muslimana izazivajući haos, što predstavlja čin terora.

"Ovo uključuje očigledno i sistematsko vrbovanje i korištenje djece od strane jevrejskih supremacista i nastavak učenja mržnji i njenom podsticanju. Takozvani “Marš zastave” razotkriva nepostojeći suverenitet Izraela nad Jerusalimom masovnim uznemiravanjem i hapšenjem palestinskog naroda, napadima na njihove domove i trgovine, i paraliziranjem Grada kako bi se zaštitili izraelski setleri. “Marš zastave” je skup čiji je cilj zastrašivanje i nasilje usmjereno na prisustvo Palestinaca i njihovo postojanje. To je manifestacija nadmoći i terora koju sponzoriše država i koja je bez presedana u modernoj istoriji", navodi se u saopštenju. 

Kako se ističe, "Država Palestina ponavlja da se Izrael, okupatorska sila i njeni zvaničnici namjerno igraju vatrom vodeći, ohrabrujući i potpomažući rasni teror i anti-palestinski marš. Izrael i njegovi zvaničnici su u potpunosti odgovorni za posljedice svojih odluka i prijetnju za međunarodni mir i sigurnost". 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније