Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

23. 05. 2023. 16:38   >>  16:55 2

ORGANIZACIJA "OPERACIJA FLORIJAN"

Britanci donirali nikšićkim vatrogascima kamion za gašenje požara

Britanska organizacija "Operacija Florijan" donirala je vatrogasni kamion Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Trubjela.

 

Ova donacija britanske organizacije Operacija Florijan crnogorskom Savezu vatrogasaca je realizovana posredstvom britanske ambasade u Podgorici.

Kako je saopšteno iz ove organizacije, kamion ima kompletnu opremu za intervencije u požarima, kao i za spasavanje povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama.

Osim kamiona, donacija uključuje i mobilnu pumpu za vodu, hidraulični alat za razvaljivanje automobila, uniforme i ličnu zaštitnu opremu. 

Džeremi Apton i Dejvid Trajumf iz organizacije kazali su da im je cilj da širom Crne Gore pomognu vatrogasne jedinice kroz pružanje obuka i eventualno donaciju opreme.

Istakli su da veliku zahvalnost za ovu donaciju duguju i sponzorstvu Rotari kluba u Mančesteru, a nadaju se da će ova saradnja dalje povezati rotari klubove u UK i Crnoj Gori.

Šefica političkog odsjeka u britanskoj ambasadi Rejčel Desuza kazala je da joj je drago što je ambasada učestvovala u ovoj donaciji kako bi pomogli bolju pripremljenost vatrogasnog društva Trubjela uoči požarne sezone-

„Opipljive donacije i obuke svjetske klase za vatrogasce u Crnoj Gori nastavljaju da unapređuju ovu entuzijastičnu i profesionalnu službu. Ove profesionalne službe sarađuju sa svima, bez obzira na političke i druge kulturne različitosti, zarad dobrobiti svih građana Crne Gore“, zaključila je ona.

Organizacija Operacija Florijan je neprofitna organizacija sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu koja nudi međunarodnu podršku vatrogasnim službama širom svijeta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније