Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

27. 05. 2023. 10:38 >> 14:13
2

PROGRAM "PRAVDA SAD"

Milović: Specijalni zatvor je rješenje na koje mafija nema odgovor

Kao jednu od važnih mjera za pravosuđe, program "Pravda sad" predviđa izgradnju specijalnog zatvora sa jednokrevetnim tipom ćelija. Budući zatvor u Mojkovcu mora se izgraditi po tom sistemu i na taj način omogućiti da svi oni koje goni SDT,  tokom postupka, kao i nakon presude, borave isključivo u njemu, rekao je funkcioner Pokreta Evropa sad Andrej Milović. 

"Na ovaj način spriječiće se da članovi OKG i pripadnici mafije, ostvaruju kontakt sa svojim klanovima i saradnicima, čime bi se prekinuo komandno-organizacioni lanac mafije. U spuškom zatvoru članovi OKG imaju povlastice, borave u ćelijama sa po pet plus zatvorenika, dogovaraju poslove, kontrolišu i dalje trgovinu narkoticima i šverc, igraju video igre, gledaju filmove i ponašaju se kao na produženoj maturskoj ekskurziji, a ne mali broj ubistava desio se kroz naručivanje, organizaciju i koordinaciju upravo iz zatvora. Da ne govorimo o korupciji koja cvjeta u zatvoru radi nabavke telefona, narkotika i dobijanja povlašćenog položaja", rekao je Milović. 

Navodi da je specijalni zatvor rješenje na koje mafija nema odgovor.

"Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije su konkretne mjere koje nudi program "Pravda sad" a ne isprazne političke floskule. Podrži Evropu sad, Milojka Spajića za premijera" naglasio je Milović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније