Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

27. 05. 2023. 13:16 >> 13:17
2

BEČIĆEVA PARTIJA

Demokrate: Daćemo sve od sebe da se rasvijetli Jovanovićevo ubistvo

Demokrate, na čelu sa Aleksom Bečićem, poručili su danas na godišnjicu ubistva Duška Jovanovića, da će dati sve od sebe da se ovaj zločin rasvijetli i da se pronađu nalogodavci.

"Nerazjašnjena smrt hrabrog Duška Jovanovića nas iz godine u godinu podsjeća koliko posla je pred nama da bi se uspostavila pravda, demokratija i rad institucija u Crnoj Gori. Demokrate znaju da bez razjašnjenja, ko je nalogodavac, izvršilac i koji pojedinci iz partijski kompromitovanih instituciuja su prodali i sebe i svoj obraz u cilju da se istina ovog svirepog ubistva nikada ne otkrije, nema niti normalne države niti ulaska u Evropsku uniju niti mira među ljudima", poručuje se u saopštenju Demokrata. 

Iz ove partije tvrde da od osnivanja te stranke rasvjetljavanje ubistva Jovanovića je jedna od tema na kojoj su insistirali.

"Zato nama ne trebaju izvještaji Freedom House i upozoravanja evropskih institucija da na tome moramo da radimo ukoliko želimo da se pokrenemo naprijed. Ne treba nama niko to da kaže, mi znamo da to monstruozno nedjelo mora biti rasvijetljeno i to je naša glavna poruka, to je svrha našeg političkog djelovanja. Nekome se čini da moramo da pustimo, da nije dobro da se vraćamo u prošlost, ali mi, Demokrate, na tome insistiramo i smatramo to najvažnijom tačkom svijetle budućnosti", navode Demokrate. 

Prema njeihovim riječima, Jovanović je bio novinar koji je svirepo ubijen jer se borio za demokratiju koja počiva na slobodi mišljenja, govora i nezavisnom novinarstvu.

"On je čovjek koji je pošteno i vrijedno obavljao svoj posao i zbog toga je bio ubijen. Atmosfera koja je tada vladala izrodila je takve događaje, ali je izrodila i to da niti danas, 19 godina kasnije, ne znamo kako je sve to organizovano i ko je tako uspješno radio na tome da se to sakrije. Zato danas pozivamo građane da odamo poštu hrabrom novinaru Dušku Jovanoviću, ali i da u svom srcu molitvu danas posvetimo njegovoj porodici i našem društvu, te da se još jednom sjetimo da to što smo imali nikada više nećemo da imamo ponovo. Mi Demokrate i Ura i naša Koalicija će na rasvjetljavanju tog ubistva kao i do sada hrabro insistirati i daćemo sve od sebe da se pronađu dokazi kako bi se ova crna mrlja sa obraza Crne Gore makar malo sprala", zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније