Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Туфик Софтић [ RTCG ]

28. 05. 2023. 15:35 >> 15:41
4

NVO "EUROMOST"

Obale Lima u Beranama zatrpane smećem

Obale Lima u Beranama se nalaze u katastrofalnom stanju, a glavni razlog za to je isključivo ljudski faktor.

To su Portalu RTCG kazali u Nevladinoj organizaciji “Euromost”, koja se odavno profilisala kao vodeća organizacija za zastitu zivotne sredine na sjeveru države.

"Euromost je nakon Plava i Andrijevice, nastavila da evidentira i divlje deponije od Berana do Bijelog Polja”, naveli su iz ove organizacije.

Kroz snimke i fotografije jasno se vidi da su građani Berana, i pored akcija čišćenja obala Lima koje je organizovala opština, nastavili da nekontrolisano odlažu veliku otpad na obali Lima.

Boško Vulević iz Sportskog ribolovnog kluba "Berane" je naveo da je Komunalno preduzeće "Berane" odradilo sjajan posao i da su više puta očistili pojedine lokacije.

"Prije 15 dana sam obilazio ove lokacije i uvjerio se da nijesu izgledale ovako. Čudim se koliko se za 15 dana ponovo stvorilo smeća na ovim mjestima", kazao je on. 

Vulević je pozvao odgovorna lica i sve službe da svi zajedno rade na sprečavanju nelegalnog odlaganja smeća.

Ujedno je apelovao na građane da ne bacaju smeće, jer se, kako navodi, na taj način ruži grad i ruži država.

"Euromost će svaku evidentiranu deponiju od Plava, Andrijevice, Berana do Bijelog Polja, snimiti dostaviti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Opštinama, i u saradnji sa njima, Sportskim ribolovnim klubovima i gradjaima iz ovih Opština, nastaviti da djeluju u cilju vraćanja rijeke Lim, tamo gdje joj je mjesto, medju najčistijim rijekama u Evropi”, kazali su iz ove NVO. 

Oni su Portalu RTCG dostavili fotografije i video materijal koji su ovog vikenda napravili na obalama rijeke Lim na teritoriji opštine Berane.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније