Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Анђела Минић [ Portal RTCG ]

31. 05. 2023. 19:10   >>  00:45 14

OKUPLjANjE ISPRED HRAMA HRISTOVOG VASKRSENjA

U Podgorici održan skup podrške Srbima na Kosovu

Na platou ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici večeras je održan skup podrške srpskom narodu na sjeveru Kosova.

Građani su se razišli nakon sat vremena. Skupu su prisutvovali predstavnici sa liste “Narodna koalicija” Dejan Vukšić, Vladislav Dajković i Marko Milačić.

Okupljeni građani nosili su zastave Srbije i trobojke. Nakon što su krenuli u protestnu šetnju Bulevarom Džordža Vašingona,  na okupljene je iz obližnje zgrade bačeno nekoliko jaja.

Građani su uzvikivali i "Kosovo je Srbija", a pjevali su i "Oj junaštva svjetla zoro". 

Skandirali su i parolu "Fu*k NATO pakt".

Podsjetimo, Srbi u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku treći dan zaredom protestuju protiv novih albanskih gradonačelnika ovih opština.

Dosadašnji čelnici četiri opštine na sjeveru, Sjeverne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, naseljenih većinom Srbima, bili su iz Srpske liste i podnijeli su ostavke u novembru prošle godine, u znak nezadovoljstva odlukom Vlada Kosova za preregistraciju automobila sa RKS registarskim oznakama - Republika Kosovo.

 

Izbore 23. aprila bojkotovali su Srpska lista i većinsko srpsko stanovništvo na sjeveru, koje sada ne prihvata rezultate, odnosno nove predsjednike.

Na tim izborima ukupno je glasalo tek nešto više od 1.500 birača od 45.950 upisanih.

Od toga je glasalo samo 13 Srba.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније