Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

03. 06. 2023. 20:52 >> 20:53
2

ISTRAŽIVANjE

Za podjele u društvu krivci političke partije, vjerske zajednice...

Kao ubjedljivo najodgovornije za podjele u crnogorskom društvu građani i građanke vide političke partije (53.4 odsto) i vjerske zajednice (23.3 odsto), pokazuje istraživanje Centra za građansko obrazovanje.

Navode da je polarizacija crnogorskog društva ozbiljan problem, a brine što ga indukuju oni koji imaju poluge moći, ali ne i odgovornost.

Strani faktori utiču na podjele u 9,3 odsto slučajeva, mediji 6,3 odsto, neko drugi 5 odsto, a nema stav o tom pitanju 2,8 odsto naših građana. 
 
Nalazi su dio projekta “Kakva nam država Crna Gora treba?”, koji vodi Centar za građansko obrazovanje (CGO) uz podršku njemačke Fondacije Friedrich Ebert i u saradnji sa agencijom DAMAR.
 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније