Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.Č.J.

15. 12. 2021. 09:06 >> 09:07

MITROVIĆ-MASLENIKOV

Saradnju produbiti u svim oblastima zaštite životne sredine

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović i ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, Nj.E Vladislav Maslenikov održali su sastanak na kojem su razmijenili mišljenja i iskustva Crne Gore i Rusije u oblasti zaštite životne sredine, sa posebnim osvrtom na klimatske promjene, energiju i energetsku tranziciju.

Mitrović je ambasadora Maslenikova upoznao sa organizacijom i načinom rada Ministarstva i predočio mu projekte i oblasti od zajedničkog interesa.

"Rusija ima 44 nacionalna parka i ogromno iskustvo u upravljanju istima koje bi nam bilo od velike koristi", naveo je ministar Mitrović.

Dodatno, ministar je istakao da je na inicijativu Ministarstva ekologije otpočeo projekat Solari 3000+ koji je dao impuls energetskoj tranziciji u Crnoj Gori, a s obrzirom na veliko iskustvo, ali i ruske resurse u oblasti energije, saradnju je moguće uspostaviti i na tom polju.

S tim u vezi učesnici sastanka su se dogovorili da razmotre mogućnost potpisivanja memoranduma o zajedničkoj saradnji.

Kako je istakao ambasador Maslenikov, naše dvije zemlje su istorijski povezane, te je razmjena znanja i iskustava proces koji bi trebalo da se odvija neprekidno.

Ambasador Maslenikov je, u svjetlu klimatskih promjena i energetske tranzicije, ministru Mitroviću predočio da će Rusija težiti karbonskoj neutralnosti do 2060. godine, i da Rusija veliku pažnju i značaj posvećuje svojim šumama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније