Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.Č.J.

20. 07. 2022. 11:52   >>  11:49

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

Glavnu riječ u planiranju prostora vodiće struka

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma objavilo je Javni poziv za učešće u konsultovanju zainteresovane javnosti povodom izrade Nacrta zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Kako su kazali iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, poziv se odnosni na sve organe, organizacije, udruženja i pojedince da se uključe u početnu fazu pripreme ključnog zakona kojim se reguliše oblast prostornog planiranja.

"Nakon detaljne analize stanja u oblasti prostornog planiranja u prethodnom periodu, i uočenih sistemskih nedostataka i problema u praksi, izrada novog zakonskog rješenja je neophodna", kazala je Novaković Đurović i pozvala sve zainteresovane da se uključe u konsultovanje i daju predloge za Nacrt novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

"Ti predlozi će biti sastavni dio materijala za rad radne grupe i svaki predlog će se detaljno razmatrati i imati povratnu, pisanu informaciju", dodala. 

U narednim danima, najavila je Novaković Đurović, biće objavljen poziv za predstavnike/ce NVO za učešće u radnoj grupi.

"Očekujem da u širokom konsultativnom i transparentnom procesu dođemo do novog zakonskog rješenja u oblasti planiranja prostora i postavimo temelje za odgovorno upravljanja prostorom u Crnoj Gori", poručila je Novaković Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније