Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.Č.J.

02. 08. 2022. 12:15 >> 12:12
1

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

Valdanos će biti zaštićeno područje, bez gradnje privremenih objekata

Valdanos će biti zaštićeno područje a na tom području biće zabranjena gradnaj privremenih objekata, saopšteno je iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Iz tog vladinog resora saopšteno je da je u završnoj fazi predlog privremene zaštite Valdanosa.

"Na inicijativu Opštine Ulcinj, Agencija za zaštitu životne sredine izradila je Studiju o privremenoj zaštiti Valdanosa. Studija je upravo završena, i u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode i procedurama, biće u petak, 05.08, predata Opštini Ulcinj", kazala je ministarka Ana Novaković Đurović.

Ona ističe da područje Valdanosa ispunjava sve kriterijume za privremenu zaštitu. Novaković Đurović dodaje da je plaža spomenik prirode još od 1968. godine.

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma radi i na izradi Izmjena i dopuna Programa privremenih objekata u Opštini Ulcinj.

"Predloženi privremeni objekti, uključujući i objekte vjerskih zajednica na Valdanosu, za koje je prethodna Vlada u posljednjem danu mandata donijela odluku, biće isključeni iz Programa privremenih objekata", navod se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније