Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

А.М.

25. 02. 2023. 19:19 >> 20:57

NP SKADARSKO JEZERO

U rejonu Pančeva oka uklonjeno više desetina mreža krivolovaca

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero je u rejonu Pančeva oka uklonila nekoliko desetina mreža krivolovaca.

Ekološki aktivista Aleksandra Dragićević u objavi na Fejsbuku objašnjava da je rezervat Pančeva oka lokacija gdje se gnijezde pelikani koji zbog uznemiravanja od strane krivolovaca ne mogu da se reprodukuju.

"Pelikan je najteža ptica koja leti. Kada krivolovci preplaše ptice one težinom svog tijela, kada instinktivno od straha polijeću, narodski rečeno "spršte" jaja i onda nemamo novu generaciju pelikana", kazao je Dragićević.

Podsjećamo, prošle sedmice su službenici Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero i Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) su, u akciji sprječavanja nelegalnog ribolova i očuvanja prirodnog bogatstva Skadarskog jezera, zaplijenili određenu količinu ribe, plovila i opreme.

Iz Nacionalnih parkova su kazali da to javno preduzeće, na čelu sa novim rukovodstvom, nastavlja borbu protiv krivolova na Skadarskom jezeru, kao i u ostalim nacionalnim parkovima.

Iz NPCG-a su apelovali na građane da sve nezakonite radnje i aktivnosti koje primijete u NP Skadarsko jezero prijave na broj telefona 067097484.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније