Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

М.М.

06. 05. 2023. 19:22 >> 19:22

NAKON BORAVKA U PRIRODI

Građani da odlažu otpad na predviđena mjesta

Zaposleni u Nacionalnom parku Durmitor prethodnih dana uklanjali su otpad sa obala rijeke Tare od Splavišta do Žugića luke.

Odlaganje otpada na mjesta koja za to nijesu predviđena zabranjeno je u nacionalnim parkovima, napominju iz NPCG.

Apeluju na sve posjetioce da otpad nakon boravka u prirodi ponesu sa sobom do mjesta na koje ga mogu odložiti.

Tara je najduža rijeka u Crnoj Gori, sa najdubljim kanjonom u Evropi. Zbog veličanstvenosti i izuzetne ljepote kanjon Tare je 1967. godine proglašen Prirodnim spomenikom, a u ekološke rezervate UNESCO-a programa Čovjek i bisfera (MAB) upisan je 1977. godine. Kanjon, dužine 82 km, naseljava 1.300 vrsta biljaka, među kojima je veliki broj rijetkih, endemičnih i reliktnih vrsta, kao i brojni i raznovrsni predstavnici faune.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније