Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

27. 11. 2020. 12:02   >>  12:04

KREDIT EBRD

Za put Berane - Kolasin 26 miliona eura

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dodijeliće 26 miliona eura zajma za rekonstrukciju i nadogradnju dionice puta između Berana i Kolašina.

Finansiranje će biti iskorićeno za izgradnju 13,9 km puta, kao i za finalizaciju tunela dužine 2,8 kilometara koji će povezati Berane sa Kolašinom.

“Projekat će znatno skratiti vrijeme putovanja između dva grada i poboljšati povezanost u manje razvijenim sjevernim regionima Crne Gore”, navode u EBRD-ju.

Kredit je uslijedio nakon dva prethodno potpisana sporazuma o finansiranju između EBRD-a i vlade Crne Gore u ukupnom iznosu od 25 miliona eura.

Kako navode u saoptenju, novi fondovi podržaće i pripremu sistema upravljanja putnom imovinom, koji će sadržati podatke o putevima i pomoći u planiranju kratkoročnih i dugoročnih usluga održavanja puteva. Time će se, kažu, doprinijeti optimizaciji planiranja puteva i raspodjele resursa u crnogorskom putnom sektoru.

U EBRD navode da su poboljšana povezanost i transportna infrastruktura presudni za privlačenje investicija i za dalji ekonomski rast u zemlji.

“Time će se takođe podržati lokalni i regionalni turizam, ključni sektor crnogorske ekonomije”, navodi se u saopštenju.

EBRD je uključena u reformu putnog sektora u Crnoj Gori od samog početka investiranja u projekte u zemlji 2006. godine. Do sada je EBRD uložila 710 miliona eura u 74 projekta u Crnoj Gori.


Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније