Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

13. 11. 2021. 22:33   >>  23:15 17

DOKUMENTA O AUTOPUTU

Abazović: Otvaramo crnogorsku "Pandoru"

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pozdravio je početak objavljivanja dokumentacije o projektu izgradnje autoputa Bar-Boljare. On je poručio da otvaramo crnogorsku "Pandoru".

"Posvećeni smo povećanju ukupne transparentnosti. Hvala Ministarstvu kapitalnih investicija, ministru Mladenu Bojaniću  i svim članovima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, kao i Vanji Ćalović, šefici stručnog tima, na saradnji. Ruka pravde ne smije da stane", naveo je Abazović na Tviteru.

Iz Vlade su rekli da je Ministarstvo kapitalnih investicija, na osnovu dogovora sa predsjednikom Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Dritanom Abazovićem, i nakon stvaranja tehničkih preduslova, počelo sa objavljivanjem dokumentacije u vezi sa realizacijom projekta autoputa Bar-Boljare.

"Za sada su široj javnosti prvi put dostupne prethodno rađene studije opravdanosti za ovaj projekat, dok je u toku priprema nove Studije opravdanosti za čitav projekat autoputa Bar-Boljare uključujući cost-benefit analizu, što se finansira sredstvima Evropske komisije putem mehanizma Investicionog okvira za Zapadni Balkan, a od strane Evropske komisije se očekuje podrška nastavku realizacije ovog projekta", piše u saopštenju.

Dosad su objavljeni zakon o auto-putu Bar-Boljare, ugovor o projektovanju i izgradnji autoputa, studije opravdanosti za autoput Bar-Boljare i izvještaj o statusu i dinamici radova

Ova dokumenta se mogu pronaći na web stranici Ministarstva kapitalnih investicija.

"Naglašavamo da ovo predstavlja samo početak objavljivanja kompletne dokumentacije koja se tiče realizacije projekta autoputa Bar - Boljare i u narednom periodu ćemo na istoj adresi sukcesivno objavljivati dokumentaciju vezanu za ovaj projekat", kazali su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније