Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B. [ Mina business ]

15. 11. 2021. 16:18   >>  16:23

PREDLOG ODLUKE O ZADUŽIVANJU

Vladine garancije u 2022. do 39 miliona eura

Vlada će u narednoj godini izdati garancije u ukupnom iznosu do 39 miliona eura, navodi se u dokumentu koji je dostavljen u skupštinsku proceduru.

U Predlogu odluke o zaduživanju Crne Gore za narednu godinu, koji je dostavljen u skupštinsku proceduru, navodi se da će Vlada izdati garancije za kreditni aranžman između Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu do 12 mliona eura, za potrebe druge tranše kreditnog aranžmana čija je ukupna vrijednost 24 miliona rura, a koji je namijenjen za finansiranje projekta rješavanja pitanja vodovodne i kanalizacione infrastrukture u naseljima Dobre vode, Veliki pijesak i Utjeha u Opštini Bar i naselje Kruče u Opštini Ulcinj.

Vlada će izdati garancije i za kreditni aranžman između EBRD i Željezničke infrastrukture (ŽICG), za finansiranje nabavke mehanizacije za održavanje pruga (građevinsko i elektrotehničko) i nove opreme za pomoćni voz koji se koristi za otklanjanje posljedica nezgoda i nesreća, u iznosu do 11 miliona eura.

“Vlada će izdati garancije i za kreditni aranžman Željezničkog prevoza (ŽPCG) i EBRD za finansiranje nabavke novih vozova koji bi se koristili u lokalnom prevozu putnika, u iznosu do 14 miliona eura”, navodi se u dokumentu.

Garancije će se izdati i za kreditni aranžman između ŽPCG i Specijalizovane finansijske institucije za kreditiranje nabavke i opravke voznih sredstava (EUROFIME) za potrebe urgentnog generalnog remonta voznih sredstava koja se koriste za željeznički putnički saobraćaj, u iznosu do dva miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније