Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Marija Radulović, TVCG ]

19. 11. 2021. 21:47 >> 21:48
1

MFSS

Djelimičnu isplatu dječijeg dodatka provjeriti najprije s bankama

Radost zbog dugo očekivanog dječijeg dodatka, pojedinim roditeljima umanjila je djelimična Isplata, odnosno činjenica da su dobili novac samo za jedno, ali ne i drugo dijete koje je takođe ostvarilo pravo. Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja poručuju korisnicima da provjere s bankama, a zatim da se obrate nadležnom centru.

Dugo očekivani dječiji dodatak obradovao je majku blizanaca. Međutim, umjesto uplate za dvoje na račun je leglo samo 30 eura.

"Ja sam dobila rješenje za dvoje djece, blizance, međutim na račun mi je uplaćen samo jedan iznos. Nijesam se obraćala Centru za socijalni rad računajuci da se radi o previdu koji će oni ispraviti", kazala je Petra Božović.

No Petra nije jedina, redakciji TVCG javili su se brojni roditelji sa sličnim iskustvom.

"Djeca su isuviše mala da bi se obradovala dječijem dodatku a djeca sigurno jesu i vjerujem da je bilo svima iznenađenje koji su doživjeli kao ja da prime samo jedan iznos da su bili neprijatno iznenađeni i računam da će se to riješiti", dodala je Petra Božović.

Za kašnjenje dječijeg dodatka znaju u nadležmom ministarstvu. Ipak pozivaju roditelje da se prvo obrate bankama.

"Uvidom u pojedinačne zahtjeve, kolege zadužene za projekat mogu provjeriti o čemu je riječ da bi preduzele dalje aktivnosti. Ukoliko postoji kašnjenje molimo korisnike da se prvo obrate bankama a nakon toga nadležnom centru", saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

To će učiniti i Petra. Nada se i da je riječ o početničkom neslaganju institucija.

"Ja vjerujem da je riječ o previdu koji će uskoro biti ispravljen", kazala je Petra Božović

Do sada se za dječiji dodatak prijavilo više od 36 hiljada djece uzrasta do 6 goidna.


Marija Radulović, TVCG

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније