Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

O.Z. [ Mina-bussines ]

21. 11. 2021. 17:41 >> 17:44
5

ĐUROVIĆ SAOPŠTIO

Evropa sad ima podršku koalicije Crno na bijelo

Program Evropa sad dobiće punu podršku koalicije Crno na bijelo, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Goran Đurović i dodao da su potrebne takve hrabre reforme koje će dugoročno donijeti benefite građanima i crnogorskoj ekonomiji.

„Iskreno očekujem i slažem se sa onim što je rekao ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, da će taj plan dobiti podršku 81 poslanika. Ono što zasigurno znam jeste da će dobiti podršku koalicije Crno na bijelo“, kazao je Đurović agenciji Mina-business.

On je naveo da je evidentno da zadnjih dana postoje određena uslovljavanja pojedinih aktera i interesantno je da ona dolaze kako od vladajuće većine, odnosno Demokratskog fronta (DF), tako i od opozicije odnosno Demokratske partije socijalista (DPS).

„Biće vrlo interesantno vidjeti kako će i jedni i drugi svojim članovima i biračima objasniti činjenicu da će biti uzdržani ili protiv nečega što svojim glasačima i svim građanima Crne Gore donosi određenu dobrobit. To je, kroz povećanje ličnih dohodaka, bolje uslove rada i za privrednike bolje uslove za privredu, kroz smanjenje poreza i doprinosa na plate“, ocijenio je Đurović.

On je program Evropa sad nazvao hrabrom reformom i hrabrim potezom.

„Ima li dozu rizika? Ima, ali vjerujemo da se bez hrabrih poteza, reformi i određenih rizičnih poteza ne može transformisati i mijenjati ova Crna Gora“, kazao je Đurović.

On je naveo da je u državi 30 godina bio jedan sistem koji se bazirao na bijednim minimalnim platama i privredi koja je bila ucjenjivana.

„Toga više ne smije da bude. Privrednici moraju da budu slobodni i jaki, a građani da imaju barem za te minimalne uslove života, a to je u ovom trenutku tih 450 EUR“, smatra Đurović.

On je rekao da će te reforme sigurno pogoditi nekoga i dodao da ne postoje reforme u svijetu, niti su se igdje desile, a da nijesu pogodile nekoga u određenom trenutku.

„Kratkoročno će možda da bole, ali će dugoročno donijeti itekako benefite i dobrobit crnogorskoj ekonomiji“, smatra Đurović.

On je kazao da ne zna sve detalje programa, ali da vjeruje da su resorni ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić svjesni koraka ka kojem idu i da su se dobro konsultovali sa međunarodnim partnerima, odnosno Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), Svjetskom bankom (SB) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i da će dobiti jasnu podršku za taj njihov koncept.

“Vidim da su jako uvjereni da mogu da ga izguraju i oni imaju našu punu podršku da sprovedu reforme i da od 1. januara povećanje plata osjete svi građani u Crnoj Gori”, zaključio je Đurović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније