Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

23. 11. 2021. 12:38 >> 15:36
7

PREDLOG DEMOKRATA

Najniža penzija da ne bude ispod 200 eura

Demokratska Crna Gora predala je u skupštinsku proceduru Predlog zakona o izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojim se predviđa da od 1. januara naredne godina najniža penzija ne može biti manja od 200 eura, saopštio je na konferenciji za medije poslanik te stranke Danilo Šaranović.

On je saopštio da skoro 17.000 penzionera u Crnoj Gori prima penziju od 147 eura. Svaki treći penzioner ili njih skoro 38.000 živi od penzije koja je niža od 200 eura.

"Svi znamo da je ovo najugroženija kategorija stanovništva", naveo je Šaranović, na konferenciji za medije. On je saopštio da skoro 40.000 penzinera, ne može doseći ni trećinu potrošačke korpe.

Šaranović je naveo i kako ne želi da vjeruje da postoji neki društveni akter koji ne bi podržao takav predlog. 

Poslanik Demokrata je saopštio da bi za to povećanje penzija na mjesečnom nivou bilo potrebno izdvojiti dodatnih  1,35 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније