Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

26. 11. 2021. 16:08   >>  16:09

BOGDANOVIĆ NA ONLAJN SAMITU

Kina jedna od najvažnijih partnera naše zemlje

Vrijedni kapitalni projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture, visokih tehnologija i energije, među kojima je i najveći infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore auto-put Bar- Boljare, učinili su prijateljsku Kinu jednim od najvažnijih spoljnopolitičkih i ekonomskih partnera naše zemlje, kazao je generalni sekretar Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) Aleksandar Bogdanović.

On je to kazao učestvujući na međunarodnom onlajn Samitu koji je organizovala Komunistička partija Kine na temu "Jačanje dijaloga političkih partija i unapređenje odnosa NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope".

Kako je saopšteno iz DPS-a, u svom obraćanju Bogdanović je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da učestvuje na, kako je to istakao, značajnu temu unapređenja dijaloga političkih partija i promovisanja odnosa između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

"Malo je partija koje imaju tako dugu tradiciju, a još manje onih koje se mogu pohvaliti kontinuiranim napretkom koji traje čitav vijek. Komunistička partija NR Kine je od svog osnivanja predvodila kineski narod kroz istrajnu borbu za očuvanje slobode i kroz bitke protiv siromaštva, pretvarajući staru Kinu u novu samouvjerenu državu, ojačanu godinama blistavih ekonomskih performansi i dostignuća koja su privukla pažnju ukupne svjetske javnosti", rekao je Bogdanović.

Generalni sekretar DPS-a istakao je da Crna Gora s pažnjom prati impresivan razvoj Kine, i u svim planovima, posebnu pažnju pridaje prijateljstvu, i izuzetnoj saradnji sa Narodnom Republikom Kinom.

"Na bilateralnoj ravni, veoma smo zahvalni što je Kina duboko posvećena prijateljstvu i izuzetnoj svestranoj saradnji sa Crnom Gorom, jačajući tako odnos strateškog partnerstva, kao i zajednički razvoj dvije zemlje. Na multilateralnom planu, aktivno učešće Crne Gore i saradnja kroz inicijative Pojas i put i Mehanizam 17+1, stvorile su istorijske šanse za razvoj naše države, ali ujedno daju doprinos i zajedničkom razvoju Kine, našeg regiona i Evrope. Vrijedni kapitalni projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture, visokih tehnologija i energije, među kojima je i najveći infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore auto-put Bar - Boljare, učinili su prijateljsku Kinu jednim od najvažnijih spoljnopolitičkih i ekonomskih partnera naše zemlje", poručio je Bogdanović.

On je sa posebnim zadovoljstvom istakao saradnju dvije partije koja je dala presudan pečat odnosima dvije zemlje, i omogućila važnu podršku povećanju obima ekonomske saradnje i daljem razvoju odnosa u brojnim drugim oblastima između naših država koje bez obzira na razlike u veličini i njihovoj geografskoj udaljenosti njeguju pobjednički duh i uzajamno povjerenje.

"Čvrsto vjerujem da je i današnji skup izraz spremnosti svih nas koji smo ovdje da međusobno učimo, dijelimo, pomognemo, sarađujemo i da na osnovu međusobnog poštovanja i uzajamne koristi realizujemo zajednički razvoj i damo doprinos za prosperitet naših društava, ohrabrujući dijalog i integraciju među različitim civilizacijama", zaključio je na kraju generalni sekretar DPS-a.

Bogdanović je u ime Demokratske partije socijalista bio jedini učesnik iz Crne Gore na Samitu koji je okupio brojne učesnike, lidere i predstavnike političkih partija iz svih država Centralne i Istočne Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније