Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina biznis [ M.L.B. ]

08. 12. 2021. 15:19 >> 15:21
5

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Aktuelna vlast doprinijela gašenju KAP-a

Aktuelna vlast je doprinijela da se ugasi i posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori, Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP), saopštio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, najavio je da će od 15. decembra, zbog nepostizanja dogovora sa Elektroprivredom oko cijena struje, početi fazno gašenje Kombinata aluminjuma i dodao da je to konačna odluka i da ni sa kim više neće pregovarati.

"Treba imati obraz debeo kao đon i biti potpuno bezobziran u odnosu na interese Crne Gore i njenih građana, pa dozvoliti da se ovakva bahatost, neodgovornost i nekompetentnost, odvija na našem prostoru. U situaciji u kojoj imate sve manje ekonomske aktivnosti, u Crnoj Gori iz koje su otišli investitori, a neki najavili odlazak, sada tjeraju i domaćeg koji je industriju digao iz pepela", rekao je Đukanović novinarima tokom posjete Danilovgradu.

On je podsjetio da je KAP bio u bankrotu, a da vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, nije kupio kompaniju, već mašine, i od njih napravio proizvodnju koja pravi nekoliko stotina miliona EUR izvoza godišnje, prenosi portal Pobjeda.

"Sve što se dešava u aktivnostima ove Vlade je vođeno političkim interesima, a to je najogoljelije revanšističko orgijanje u odnosu na prethodnu vlast. Doprinose da se ugasi i taj posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori. Odgovorna Vlada bi učinila sve na ovom svijetu što treba da sačuva tog investitora, kao i strane, ali se ona prema njima odnosila revanšistički, jer su svoje biznise zasnovali u saradnji sa prethodnom Vladom", kazao je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније