Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ I. P. ]

25. 12. 2021. 13:27   >>  13:28 2

KRVAVAC

Očekuju podršku onih koji ne žele da ugroze finansije

Predlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama ima velike prednosti i očekuje se podrška svih poslanika koji, uz povećanje plata i standarda građana, ne žele da ugroze javne finansije, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu finansija, Branko Krvavac.

„Kod akcizne politike smo vodili računa i predložili promjene samo za dio proizvoda koji mogu negativno da utiču na zdravlje građana, a novac od toga se usmjerava na zdravstvo“, naveo je Krvavac na svom Twitter nalogu.

On je objasnio da se ne ide na usklađivanje sa Direktivom EU odjednom, već do 2024. godine.

„Ne može se porediti ovaj plan sa greškama iz prošlosti. Imaćemo predvidivu prosječnu ponderisanu cijenu, što je bio zahtjev uvoznika i distributera duvanskih proizvoda“, rekao je Krvavac.

On je dodao da Crna Gora nema akcize na duvan za žvakanje i da treba da se uvedu.

„Omogućavamo da Vlada smanji akcizu na gorivo do 15 odsto u slučaju naglog skoka cijena na međunarodnom tržištu, a ubacujemo i povraćaj dijela plaćene akcize na gorivo za vanredni prevoz“, kazao je Krvavac.

On je podsjetio da akciza na mirna vina ostaje nula eura, dok bi za ostala akoholna pića povećanje bilo pet centi po litru.

„Ne možemo pričati o drastičnom skoku“, naveo je Krvavac na Twitteru.

On je kazao da se uvodi akciza na alkoholna pića koja je nijesu imala, kao i na proizvode od plastike za jednokratnu upotebu, u cilju zaštite životne sredine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније