Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Dejan Kandić, TVCG [ B.B. ]

27. 12. 2021. 20:26   >>  20:27

NOVI PROTEST U PLJEVLJIMA

Drvoprerađivači poručili da nemaju sagovornika u Upravi za šume

U Pljevljima treći protest drvoprerađivača zbog uslova i načina bodovanja na konkursu za dodjelu šuma. Javni poziv za koncesije, koji je zaključen u petak, drvoprerađivači su bojkotovali, a danas su otvorene ponude. Iz Uprave za šume su kazali da će po okončanju rada tenderske komisije dostaviti saopštenje javnosti.

Pedesetak drvoprerađivačkih preduzeća koja zapošljavaju preko hiljadu i po radnika bojkotovali su Javni poziv broj četiri za prodaju državnih šuma u dubećem stanju.

Poziv čije su poništavanje tražili zaključen je u petak, a danas su u Upravi za šume otvorene pristigle ponude.

Na njemu je po dogovoru drvoprerađivača ponudu dostavilo i jedno od 47 preduzeća koja podržavaju protest da bi na taj način obezbijedili pravo žalbe.

Drvoprerađivači su i na današnjem protestu ispred Uprave za šume ponovili ranije zahtjeve.

Traže donešenje strategije kojom će se na duži rok propisati uslovi javnih poziva, formiranje pravilnika o cijenama, poništavanje tek okončanog tendera i da se sektor drvoprerade vrati pod okrilje Ministarstva kapitalnih investicija.

"Zahvaljujući samovolji, bahaćenju i kršenju zakonskih procedura v.d. direktora Uprave za šume Srđana Pejovića, mi smo se odlučii da bojkotujemo ovaj javni poziv, jer je nemoguće predati ispravnu ponudu. Pun je kontradiktornosti i nedostataka. Našim bojkotom Pejović će direktno nanijeti štetu budžetu od 2,5 miliona eura", kazao je Jasmin Bralić, predstavnik drvoprerađivača.

Kako je dodao u Upravi za šume nemaju sagovornika, pa apaluju na nadležne da ih prime kako bi našli kompromisno rješnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније