Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina [ B.B. ]

28. 12. 2021. 15:37   >>  15:50

UPRAVA ZA ŠUME

Uspješno završeno otvaranje ponuda za dodjelu drveta

Otvaranje ponuda dostavljenih na javni poziv za dodjelu drveta u dubećem stanju uspješno je završeno, saopštili su predstavnici Uprave za šume, ali nijesu naveli ko ih je dostavio.

"Na osnovu preliminarnih utisaka Tenderske komisije, zadovoljni smo kako je protekao kompletan postupak otvaranja ponuda, a o njihovom broju i ponuđenim cijenama naknadno ćemo obavijestiti javnost", rekli su iz Uprave za šume.

Oni su dodali da je među ponudama na poziv, koji je izazvao brojne osude, i pored najave bojkota bilo ponuda onih koji su učestvovali na protestima drvoprerađivača.

"Na taj način su potvrdili korektnost i kvalitet poziva, koji su prethodno javno osuđivali. To je dovoljan dokaz kvalitetnih aktivnosti koje je Tenderska komisija sprovela u prethodnom periodu i pored brojnih i neviđenih targetiranja, uvreda i osuda, na šta smo posebno ponosni", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su dodali da Tendersku komisiju očekuje obiman posao, kako bi se sve procedure zakonski sprovele, nakon čega će biti objavljene odluke u kojima će biti navedene cijene, količine i ponuđači koji su dobili na korišćenje određena odjeljenja.

"Generalno smo veoma zadovoljna brojem zainteresovanih ponuđača, čime ćemo sigurno uspješno zaključiti još jednu poslovnu godinu, koja je bila propraćena brojnim poteškoćama", kazali su iz Uprave za šume.

Oni su podsjetili da Uprava za šume od tih aktivnosti ne ostvaruje profit, kao i da im je budžet limitiran i svake godine sve manji, nedovoljan za bilo kakve ozbiljnije projekte, mjere i poslovne planove.

Iz Uprave su podsjetili da 70 odsto svih prihoda u toku jedne godine odlazi lokalnoj samoupravi, bez obzira što se više ne daju dugogodišnje koncesije, već drvo prodaje u dubećem stanju.

Oni su upozorili da su ograničena finansijska sredstva dovela do alarmantnog stanja u šumarstvu, zbog čega je jasno da se taj vid organizacije mora urgentno mijenjati.

"Nadamo se da će u narednom periodu konačno i oni nezadovoljni drvoprerađivači realno sagledati stvarnost i promijeniti način na koji ostvaruju poslovnu komunikaciju, kako sa nama, tako i sa ostalim poslovnim partnerima i biti oprezniji kada javno saopštavaju određene kvalifikacije bez argumenata“, poručili su iz Uprave za šume.

Oni su "nezadovoljnim drvoprerađivačima" poručili da na drugim adresama treba da traže izradu strategije drvoprerade, kojom bi definisali svoje poslovne aktivnosti, a da će Uprava za šume u nekom drugom organizacionom obliku sve napore ulagati u razvoj šumarstva i unapređenje stanja crnogorskih šuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније