Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ B.B. ]

31. 12. 2021. 12:21   >>  12:24

EPCG

Za redovne platiše popusti i u narednih šest mjeseci

Odbor direktora EPCG odlučio je da se tokom prvih šest mjeseci naredne godine, nastavi sa popustom od 12,5 odsto na ukupan račun za utrošenu električnu energiju za domaćinstva koja redovno plaćaju račune, pri čemu je ukupan trošak za te namjene od oko 4,5 miliona eura u cjelosti preuzela EPCG.

U saopštenju ističu da je Odbor, uzevši u obzir ogroman doprinos Pljevalja u obezbjeđivanju energetske stabilnosti sistema, u uslovima energetske i COVID krize, a u cilju smanjenja nivoa aero zagađenja u tom gradu, građanima Pljevalja, odnosno kupcima iz kategorije "domaćinstva", odobrio i dodatnih 10 odsto popusta na aktivnu energiju do kraja grejne sezone, odnosno do kraja prvog kvartala 2022. godine. Novi presjek za članstvo u Zlatnom timu biće 31. januara 2022.

"EPCG nastoji da uzima u obzir poteškoće sa kojima se suočavaju građani, ali i potrebu da ostvaruje prihode po osnovu isporučene električne energije. To, naravno, nije lako ostvariti, naročito u kontekstu efekata pandemije COVID-19, pa smo, uporedo sa tradicionalnim aktivnostima, akcijom 'Podijelimo teret' i nagradnom igrom 'Zlatni tim', u saradnji sa CEDIS-om, počev od 31. maja 2021. godine, primijenili politiku dodatnog popusta za redovne platiše. Shodno toj politici, sva domaćinstva koja su 31. maja 2021. imala 0,00 eura duga prema EPCG, automatski su dobijala članstvo u 'Zlatnom timu' i, pored standardnog popusta od 13 odsto na aktivnu energiju (prva stavka računa), ostvarivala i dodatnih 13 odsto popusta na usluge CEDIS-a. Tako je, na primjer, domaćinstvo čiji je račun za utrošenu električnu energiju iznosio 60 eura, bez PDV-a, umjesto pređašnjih 3,80 eura, tokom prethodnih mjeseci, zaključno sa 31. decembrom ove godine, ostvaruje popust od 7,35 eura", objašnjavaju U EPCG.

Istitucije koje snose najveći teret borbe za suzbijanje pandemije (bolnice, domovi zdravlja, vrtići, osnovne i srednje škole) tokom 2021.godine, ostvarivale su popust od 10 odsto, a privreda 3 odsto. Na ime popusta za redovne kupce iz kategorije "domaćinstva“ te privredu i institucije od posebnog značaja EPCG je tokom 2021. godine izdvojila sedam miliona eura.

"Navedene akcije, odnosno popusti za kupce, svakako opterećuju poslovanje naše kompanije, ali smo polazeći od opredjeljenja da poslujemo društveno odgovorno, smatrali da, barem tokom ove faze pandemije, treba da pružimo pomoć građanima, tim prije što EPCG, kao kompanija koja se nalazi u vlasništvu države, svoje poslovne aktivnosti obavlja upravo u granicama Crne Gore i, s tim u vezi, ne treba da bude ravnodušna prema problemima s kojima se građani suočavaju. S druge strne kampanje su dale pozitivne efekte i na poslovanje EPCG, jer su uticale na povećanje broja redovnih platiša", naglašavaju u kompaniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније