Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ I. P. ]

19. 01. 2022. 14:18   >>  14:19

"ONA POKREĆE BIZNIS"

Iković: Veliki potencijal za žene u poljoprivredi

U Crnoj Gori postoji veliki potencijal za razvoj poljoprivrede, ocijenila je nosilac poljoprivrednog gazdinstva Iković, Tanja Iković i dodala da je sigurna da puno žena može da nađe svoje mjesto i pokrene novu proizvodnju.

Iković je, u okviru kampanje Ona pokreće biznis koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond (IRF) u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori, kazala da vodi jedno malo poljoprivredno gazdinstvo.

Iković je, kako je saopšteno iz IRF-a, navela da je već sedam godina korisnik kreditnih linija te institucije.

„Počeli smo sa manjim investicionim projektom, malo proizvodnjom i nabavkom jednog manjeg broja krava, a danas smo se proširili i imamo ih 90. Ovo je porodični biznis u kojem učestvuju svi članovi našeg domaćinstva“, kazala je Iković.

Ona je navela da su u više navrata proširivali kapacitete, unapređivali postojeću farmu, koristili kreditne linije za nabavku osnovnih sredstava kroz linije IRF-a, te imaju odlično iskustvo sa Fondom.

Iković je ocijenila da kao žena u biznisu, u poljoprivrednoj proizvodnji, zadovoljna i ponosna što se odlučila za sopstveni biznis.

„Svi smo tu zajedno, okupljeni oko našeg posla, dopunjavamo se i provodimo dosta vremena zajedno oko nečega što je naše i što će ostati našoj djeci. I bez obzira što ovaj posao zahtijeva našu punu posvećenost, uživamo u ovoj seoskoj širini i idili“, kazala je Iković.

Ona je, kao žena u biznisu i poljoprivrednica, ohrabrila sve žene da ukoliko imaju talenta, volju i želju, krenu u nešto svoje i da ne razmišljaju.

„Lijepo je imati svoj biznis i ne zavisiti od drugih. Mi žene smo vrijedne, hrabre, posvećene, pa što nas ne bi bilo još više da pokrećemo biznis“, ocijenila je Iković.

U okviru kampanje Ona pokreće biznis raspisan je i javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu.

Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su otpočele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći. Pravo učešća imaju registrovana preduzeća u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave javnog poziva, a koja posluju kraće od 24 mjeseca.

Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekata konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditnih linija za žene u biznisu.

Za sve dodatne informacije, kontakt telefon je 080 012 012 i e-mail: onapokrecebiznis@irfcg.me od seda do 15 sati svakog radnog dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније