Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

T.G.

24. 02. 2022. 23:40 >> 23:49

HERCEG NOVI

Sutorina spojena na put Meljine - Petijevići

Rekonstrukcijom dionice od Porobića do Kosića i kompletiranjem puta od Mojdeža do Mokrina osposobljena je putna infrastruktura, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Čelni ljudi hercegnovske lokalne samouprave više puta su istakli da je jedan od glavnih ciljeva revitalizacija sela i zaseoka i njihovo putno umrežavanje, što ne predstavlja benefit samo za mještane tih područja, već i za cjelokupno stanovništvo Herceg Novog.

Stanovnicima Sutorine, Sušćepana, Ratiševine, dijela Igala i Mojdeža sada je put do Mokrina i Trebinja kraći za čak 17 kilometara, u poređenju sa trasom glavnog puta.

"Kada govorimo o selima Ratiševine i Mojdeža, u poslednjih 5 godina uloženo je više od milion eura u putnu infrastrukturu. Od Ratiševine do Mojdeža se radio put u vrijednosti od oko 550 hiljada eura, put kroz Tijesni klanac u vrijednosti oko 150 hiljada eura, put Mojdež-Mokrine u vrijednosti preko 220 hiljada eura, lokalni putevi kroz Mojdež više od 150 hiljada eura, i to sve govori o domaćinskom odnosu Opštine prema ovim predjelima i aktivnostima Mjesnih zajednica" istakao je predsjednik Opštine Stevan Katić. 

Naveo je da se sa gradnjom ovog puta otvaraju mogućnosti razvijanja etno i seoskog turizma, za šta se bore i zalažu.

On je poručio da kada se sagleda sve urađeno tokom prethodnih godina, građani mogu biti ponosni, i dodao da su u ovoj godini planirani i radovi na sanaciji starog puta koji je nekada išao do Porobića i puta od Mokrina do Kosića.

Katić se zahvalio Upravi javnih radova Crne Gore, koja je prepoznala značaj ovog puta i finansirala radove na dijelu od Porobića do Kosića u vrijednosti od oko 165 hiljada eura, dok je prošle godine uložila nešto oko 60 hiljada eura, „što pokazuje jedan partnerski odnos konačno poslije dužeg vremena“.

Najavio je i nove radove na dodatnim proširenjima i kompletnom asfalitranju puta od Kruševica do Vrbanja. Prema njegovim riječima, Uprava javnih radova je za ovu namjenu izdvojila više od pola miliona eura u ovoj godini, a u planu lokalne samouprave je i uređenja puta do Ubala i Žlijeba.

"Trudimo se maksimalno da uvežemo sva sela alternativnim putevima, što je iznimno bitno za dugoročan razvoj i obnavljanje života na selu, kao i za cjelokupan napredak Herceg Novog", poručio je predsjednik Katić.

U obilazak terena sa predsjednikom su danas bili i sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog Aleksandar Kovačević, predsjednik Mjesne zajednice Mojdež Petar Porobić, te mještani Mojdeža i Mokrina, navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније