Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

T.G [ Mina ]

25. 02. 2022. 14:24   >>  14:26 3

CBCG

Isključenje Rusije iz SWIFT sistema bez značajnijeg uticaja

Eventualno isključenje Rusije iz sistema SWIFT ne bi imalo značajnog uticaja na stabilnost bankarskog sistema u Crnoj Gori, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore.

"Kada govorimo o bankama u Crnoj Gori, imajući u vidu njihovu mrežu korespodentskih banaka, kao i iznose sredstava na računima kod banaka u Rusiji, eventualno isključenje ove zemlje iz sistema SWIFT ne bi imalo značajnog uticaja na stabilnost bankarskog sistema u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju CBCG.

Iz vrhovne montarne institucije su, povodom uvođenja restriktivnih mjera Rusiji od nadležnih međunarodnih institucija, kazali da odluka o isključivanju Rusije iz sistema SWIFT još nije donešena, niti je u ovom trenutku u potpunosti definisan obim i struktura ekonomskih sankcija.

„Podsjećamo da SWIFT sistem predstavlja vodeću komunikacionu platformu koju koriste banke i druge instutucije za brzo i sigurno izvršavanje međunarodnih plaćanja“, rekli su iz CBCG.

SWIFT mreža, koju danas koristi 11 hiljada banaka, finansijskih institucija i korporacija u više od 200 zemalja svijeta, pod kontrolom je centralnih banaka G-10 grupe i Evropske centralne banke .

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније