Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

15. 03. 2022. 16:24 >> 16:27
3

PROIZVOĐAČI NAJAVILI

Jaja će biti skuplja 25%

Udruženja proizvođača konzumnih jaja Crne Gore saopštilo je da će povećati cijene proizvoda za 25 odsto.

Oni navode da su skoro svi inputi koji se koriste u proizvodnji pod direktnim uticajem talasa poskupljenja na globalnom nivou.

Pojasnili su da će poskupljenje jaja od 25 odsto pokriti njihove sadašnje troškove i obezbijediti kontinuiranu proizvodnju i osigurati da snabdijevanje građana njihovim proizvodom bude stabilno u narednom periodu.

"Cijena stočne hrane koja je osnovni input je povećana za oko 50 odsto u posljednjih šest mjeseci, cijena ambalaže je povećana za 60 odsto, gorivo i ostali energenti za 30 odsto, transport 40 odsto", navode u Udruženju, a prenose Vijesti.

Osim tržišnog povećanja cijena suočeni su, kako navode i sa nestašicom tih inputa, pa su prinuđeni da traže i druga tržišta koja su udaljenija što dodatno povećava cijenu.

"Uzimajući u obzir navedena poskupljenja koja ponderisano iznose više od 40 odsto u proizvodnji kao i činjenicu da su proizvođači obezbijedili određene zalihe inputa, primorani smo da povećamo cijenu konzumnih jaja", navodi se u saopštenju Udruženja proizvođača jaja.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније