Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ I. P. ]

07. 04. 2022. 14:52 >> 14:55

SUMNJA NA KRŠENJE KODEKSA

MER: Prijava Komisiji za etički kodeks protiv Jovanića

Ministarstvo ekonomskog razvoja podnijelo je 30. marta Komisiji za etički kodeks sudija Sudskog savjeta inicijativu kojom bi trebalo da se ispita da li je predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić, eventualno prekršio kodeks, saznaje agencija Mina-business.


Inicijativa je podnijeta zbog postupanja Jovanića u postupku po predlogu za određivanje privremene mjere kojom se održava status quo na šetalištu Kraljičina plaža do okončanja arbitražnog postupka, koji se vodi pred međunarodnim arbitražnim sudom u Londonu i još nije završen.

Jovanić je postupajući sudija u postupku u vezi predloga za određivanje privremene mjere, koji je pokrenuo Adriatic Properties, a odnosi se na protivnike obezbjeđenja - Hotelsku grupu (HG) Budvanska rivijera i Ministarstvo ekonomskog razvoja, na čijem čelu je Jakov Milatović.

U prijavi kršenja Etičkog kodeksa sudija i činjenja težih disciplinskih prekršaja, u koju je agencija Mina-business imala uvid, ukazuje se na okolnosti koje upućuju da je Jovanić prekršio kodeks sudija i počinio više težih disciplinskih prekršaja u toku postupka.

U prijavi se navodi da je Jovanić javno, putem medija, iznosio mišljenje o predmetu koji nije pravosnažan u kojem je on postupajući sudija, pri čemu je iznosio povjerljive podatke iz arbitražnog postupka.

„Sudija je u dva navrata više mjeseci onemogućavao Vijeću sudija da donese odluke po prigovoru na prvostepena rješenja o određivanju privremene mjere, koje je sam donosio, ne dostavljajući im predmet na blagovremeno odlučivanje, što predstavlja teži disciplinski prekršaj“, dodaje se u prijavi.

Prema informacijama koje je dobila agencija Mina-business, predmet je proslijeđen Komisiji za etički kodeks Sudskog savjeta, koja će blagovremeno sprovesti postupak po prijavi zbog davanja mišljenja, i eventualno preduzeti dalje radnje u cilju utvrđivanja disciplinskog prekršaja Jovanića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније