Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

26. 04. 2022. 14:24 >> 14:25

NOVA KAMPANJA

MKI poziva: "Prijavi korupciju, nema nedodirljivih"

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) pokrenulo je ove sedmice novu kampanju pod sloganom: "Prijavi korupciju, nema nedodirljivih".

Iz tog vladinog resora navode da ideja kojom su se vodili ima za cilj razbijanje svih monopola, sprega i mogućih nedozvoljenih uticaja između različitih političkih i menadžerskih struktura.

"Ministarstvo će svim upravama i kompanijama nad kojima obavlja nadzor, uputiti zahtjev da na veb sajtovima i oglasnim tablama istaknu poziv sa e-mail adresom: antikorupcija@mki.gov.me, na koji se mogu prijaviti korupcija, ali i sve ostale zloupotrebe u kompanijama, upravama i ustanovama nad kojima ovaj vladin resor obavlja nadzor", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je to treća kampanja Odjeljenja za borbu protiv korupcije MKI, u proteklih 15 mjeseci rada a sprovedene su pod sloganima "Prijavite korupciju, nepotizam i sve zloupotrebe u našem resoru" i "Ćutanje nije zlato".

"Odjeljenje je u dosadašnjem radu tužilačkim organizacijama u Crnoj Gori dostavilo 15 informacija o mogućem postojanju krivičnih djela", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je Odjeljenje za borbu protiv korupcije dio Ministarstva kapitalnih investicija u kojem se obavljaju poslovi koji se odnose na: suzbijanje korupcije, integritet i lobiranje uz primjenu međunarodnih standarda.

"Ukoliko postoji minimum sumnje u koruptivne radnje ili druge zloupotrebe, u bilo kojem dijelu resora MKI, Odjeljenje je dužno da reaguje na suzbijanju tih pojava", zaključuju iz MKI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније