Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

27. 04. 2022. 18:33 >> 18:39

CENTAR U CG

Uhura Solutions skupila 1,8 miliona u osnovnom ciklusu finansiranja

Kompanija Uhura Solutions prikupila je 1,8 miliona dolara u rundi početnog finansiranja koju je vodio SuperSeed Ventures, uz učešće Newable Ventures i investitora koji se vraća, South Central Ventures. Kompanija sa sjedištem u Londonu, sa centrom za istraživanje i razvoj u Crnoj Gori, planira da iskoristi nova sredstva za proširenje poslovanja i proširenje tima, sa posebnim fokusom na razvoj poslovanja i inženjering.

Suoosnivači kompanije su Đuro Stojanović, Bojan Tešić, Blažo Crvenica i Mladen Marković, tim crnogorskih preduzetnika sa dubokim tehničkim i finansijskim znanjem i razumijevanjem. Uz priznanje od Barclays Accelerator, koji pokreće Techstars u Tel Avivu, kompanija se fokusira na pomaganje globalnim kompanijama za finansijske usluge da brže i preciznije automatizuju poslovne procese.

Kompanija je razvila platformu s niskim kodom koja čini AI (vještačka inteligencija) tehnologiju trenutno dostupnom preduzećima bez opsežnog tehničkog znanja. Platforma se bavi sve većim jazom u znanju AI, jednim od najvećih izazova za kompanije koje žele da koriste AI tehnologije. Budući da AI zahtijeva napredne kompetencije, još je izuzetno teško za preduzeća izgraditi automatizaciju procesa zasnovanu na AI.

Firma Uhura Solutions je implementirala novi pristup, koji stvara konkurentsku prednost, čineći platformu potpuno "prilagodljivom“ za individualne klijente, nudeći fleksibilnost i prilagođavanje koje mnoge firme traže.

Pristup sofisticiranoj AI preko platforme sa niskim kodom čini automatizaciju složenih procesa koji uključuju klasifikaciju podataka, ekstrakciju, pregled dokumenata i inteligentnu analizu lako dostupnim.

Platforma omogućava preduzećima da usmjere manje resursa na pregled i obradu velikih skupova podataka i dokumenata i više resursa za rješavanje ili poboljšanje specifičnih problema koji zahtijevaju ljudski dodir.

"Želimo da oslobodimo ljudsku kreativnost automatizacijom složenih poslovnih procesa. Našu platformu vidimo kao kapiju ka vještačkoj inteligenciji, koja omogućava onima koji nemaju pozadinu kodiranja da lakše pristupe prednostima vještačke inteligencije“, rekao je Stojanović, izvršni direktor i suosnivač Uhura Solutions.

On kaže da je razvoj AI tradicionalno povezan sa dubljim poznavanjem programiranja i naprednim poznavanjem tehnologije.

"Želimo da razbijemo ovu barijeru i omogućimo poslovnim profesionalcima sa ekspertizom u domenu da kreiraju AI rješenja, čak i bez znanja programiranja", 

Kompanija koristi vrhunsku vještačku inteligenciju, uključujući tehnologiju obrade slika i prirodnog jezika, kako bi donijela neviđenu preciznost i smanjila vrijeme obrade sa sati na sekunde.

U kombinaciji sa pristupom niskog koda, ovo pruža višestruke prednosti za kompanije, u rasponu od veće produktivnosti i efikasnosti radnih procesa do uštede vremena i novca.

"Sa platformom Uhura, preduzeća čine veliki iskorak u pogledu toga koliko je lako primijeniti AI za automatizaciju složenih poslovnih procesa. Uzbuđeni smo zbog obećanja tehnologije i zbog našeg novog partnerstva sa grupom izvanrednih osnivača”, rekao je Mads Jensen, izvršni partner SuperSeed Venturesa. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније