Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

10. 05. 2022. 08:45   >>  09:35 3

LJILJANIĆ

Prvom dionicom auto-puta u špicu sezone

Direktor Monteputa Milan Ljiljanić kazao je da očekuje da će završna testiranja za bezbjednost na prvoj dionici auto-puta Bar-Boljare biti uskoro završena, te da će u špicu sezone biti pušten saobraćaj.

“Mi dajemo sve od sebe da ta testiranja što prije završimo i da imamo auto-put pušten u saobraćaj za vrijeme ljetnje sezone. Očekujemo da će ta testiranja završiti i da ćemo u špicu sezone imati saobraćaj”, kazao je on.

Građevinski radovi na auto-putu potpuno su završeni, a ostali su fini radovi na sjevernom dijelu trase koji su do sada čekali zbog vremenskih prilika.

“To su radovi na ozelenjavanju kosina, ostrva i neki fini radovi. A radovi koji se ne vide, a na kojima se intenzivno radi su ispitivanja i testiranje elektro-mašinskih instalacija u tunelima i svih sistema koji se odnose na bezbjednost saobraćaja”, kazao je Ljiljanić.

On objašnjavada se radi na testiranju protivpožarnih sistema i sistema video nadzora i kontrole saobraćaja kompletnog auto-puta.

“Čitav auto-put je pokriven kamerama. Imamo oko 500 kamera čiji se prenos slike i nadzor vrši iz komandnog centra. Ekipe koje će opsluživati auto-put će biti smještene na Pelevom brijegu. Formirali smo svoju vatrogasnu službu koja će imati oko 30 pripadnika”, kazao je Ljiljanić.

On je istakao da je na auto-putu prisutna i policija koja će u probnom periodu početkom sezone vršiti kontrolu na putu.

Podsjetio je da naš auto-put ima 16 tunela od kojih su neki dosta dugački što je malo otežalo radove.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније