Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

25. 05. 2022. 13:48 >> 13:46

DAMJANOVIĆ-MEDOKS

Osnažiti saradnju u energetici i infrastrukturi

Sektor energetike, posebno obnovljivi izvori energije, razvoj infrastrukture, usluga i upravljanje projektima, uz stručnu savjetodavnu podršku, oblasti su u kojima Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo mogu da osnaže saradnju i gdje bi britanska ekspertiza bila od velikog značaja. To je zaključak sastanka ministra finansija Aleksandra Damjanovića i britanske ambasadorke u Crnoj Gori, Karen Medoks.

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora, Damjanović je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Britanska ambasada pruža Sekretarijatu Savjeta za konkurentnost i istakao da će Vlada dati punu institucionalnu podršku radu Savjeta, kroz dodatno jačanje njegovih kapaciteta.

"Poboljšanje poslovnog okruženja će biti prioritet za privlačenje kvalitetnih investicija", naglasio je ministar Damjanović.

Ambasadorka Medoks je iskazala spremnost da Ujedinjeno Kraljevstvo pruži ekspertsku pomoć i prenošenje iskustava u kreiranju unaprijeđenih carinskih procedura, granične kontrole i drugim oblastima od značaja na putu napretka.

Razgovarano je i o zajedničkim izazovima sa kojima se suočavaju sve države u periodu promjena u međunarodnom poretku, uslovljenih koronavirusom i ratnim stanjem u Ukrajini, kao i o primjeni ekonomskih sankcija Rusiji.

Ambasadorka Medoks je poželjela ministru Damjanoviću uspjeh u radu, ocijenivši njegov pređašnji angažman u Upravi carina i prihoda (UPC) vrlo uspješnim, uz očekivanje da će se nastaviti dobra saradnja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније