Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Andrea Šekularac, TVCG ]

15. 06. 2022. 08:47 >> 08:48
3

BROJNI PROBLEMI I PRODAVACA

Podgoričani već kupuju drva, strahuju da će cijene rasti

Sezona grijanja još nije počela, ali građani Podgorice se uveliko raspituju za cijene, a neki su odlučili da ih sada kupe jer strahuju da će za par mjeseci cijene biti duplo veće, usljed skoka nafte. Slične brige dijele i prodavci koji kažu da su morali da podignu cijene, jer se i oni suočavaju sa brojnim problemima.

Iako je tek polovina juna, stanovnici Podgorice se uveliko raspituju, a neki i odluče da kupe drva za ogrijev.

Nekoliko prodavaca u Podgorici kaže da su ove godine morali da povećaju cijene drva, zbog velikog skoka nafte, ali i svih drugih namirnica.

Ističu da je trenutno 50 eura metar bukovih drva, pitomih 55 eura a cijepana su 65 eura. Na pitanje da li je zbog toga potražnja manja, kažu da nije, ali da strahuju da će do toga doći u toku sezone, ako cijene nafte budu rasle.

Kao jedan od većih problema naglašavaju manji broj radne snage, pa ove godine imaju i manje drva za prodaju.

Na jednoj od lokacija gdje se prodaju drva, više sugrađana se interesovalo za cijene, ali ih niko nije kupio. Jedan Podgoričanin kaže da je razlog tome skok cijena u odnosu na prethodne godine.

Prodavci u Glavnom gradu nadaju se da će u julu i avgustu biti više kupaca i da će ova grejna sezona biti na nivou prošlogodišnjih.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније