Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

15. 06. 2022. 15:24 >> 15:24
3

LETOVI DVA PUTA SEDMIČNO

Počeli letovi iz Kraljeva i Niša za Tivat

Avion kompanije Air Serbia iz Kraljeva sletio je jutros na tivatski Aerodrom, a tradicionalnim pozdravom vodenih topova dočekani su putnici prve, nove avio linije te kompanije, koja će na relaciji Kraljevo - Tivat saobraćati dva puta sedmično.

Putnike su dočekali čelnici Aerodroma Crne Gore, predsjednik Odbora direktora Nebojša Đoković, članovi borda Branko Vuković i Eldin Dobardžić i zamjenik izvršnog direktora ACG Petar Radulović.

Vuković je poručio da je uspostavljanje nove linije od velikog značaja za razvoj ACG, crnogorske privrede i turizma.
Istakao je i značaj otvaranja crnogorskih aerodroma za region.

"Mislim da će ovo biti saradnja na obostrano zadovoljstvo, a otvaranje ACG ka regionu značajno je i za turističku sezonu. Naravno, najznačajnije je za građane ovog dijela Srbije, koji do sada nijesu imali priliku da ovako brzo stignu na crnogorsko primorje. Ovo je olakšavajuća okolnost za njih, ali i obostrana korist. U Odboru direktora razgovarali smo o tome da je prije svega bitno da se fokusiramo na region, odnosno na turiste iz regiona i snažno smo krenuli u tom smjeru. Mislim da će ovo donijeti koristi našoj državi i ACG", rekao je Vuković.

Njegov kolega iz Borda, Eldin Dobaržić, rekao je da mu je zadovoljstvo što je danas bio dio veoma važnog događaja za ACG - uspostavljnja direktne avio linije između Kraljeva i Tivta.

"Najpozitivnija vijest za svaki aerodrom, pa i za naš, jeste kada se uspostavlja nova direktna linija. Ovo treba da bude novi vjetar u leđa turističkoj privredi Crne Gore”, naglasio je on.

Nepuna tri sata nakon aviona koji je sletio iz Kraljeva, na tivatski Aerodrom pristao je i avion srpske nacionalne kompanije koji od danas saobraća iz Niša.

“To je dvostruka radost za nas u ACG i za sve turističke radnike, jer smo u potpunosti pokrili naše tradicionalno tržište. Dakle, pored direktnih letova iz Beograda, od danas imamo i direktne avio linije sa Kraljevom i Nišem", rekao je Dobardžić.
Na tom letu bio je i direktor Aerodroma Srbije, Mihailo Zdravković.

Predsjednik Odbora direktora Nebojša Đoković nije krio zadovoljstvo zbog obnavljanja linije na relaciji Niš-Tivat.

"Air Serbia će iz Niša za Tivat letjeti dva puta sedmično - srijedom i subotom, a iz Kraljeva takođe dva puta sedmično, srijedom i petkom. Prošle godine smo imali više od 50 hiljadw putnika koji su poletjeli iz Niša, što je veoma dobro, a nadamo se da će u ovoj godini ta brojka biti premašena", kazao je Đoković.

Najave i potražnju dva puta veći nego ranijih godina

Istakao je da otvaranje novih linija i obnavljanje starih približava Aerodrom Tivat i drugim gradovima Srbije.

"Beograd je do sada bio glavna odrednica, a od danas ćemo imati putnike iz centralne i južne Srbije. Mimo toga, u ovoj godini imamo toliko novih destinacija da možemo da očekujemo dobar rezultat i ukoliko se on bude kretao u nekih 80 odsto u odnosu na rekordnu 2019. godinu, mi u ACG ćemo biti veoma zadovoljni", rekao je Đoković.

On je istakao očekivanja da će ova turistička sezona donijeti i nova iskustva.

"Imamo najave i potražnju dva puta veću nego što smo to imali ranijih godina. Neki aražmani su još u toku, pokušavamo da dovedemo još kompanije na crnogorske piste i da otvorimo nove destinacije", kazao je Đoković.

Direktor Aerodroma Srbije Mihailo Zdravković, saopštio je da je sa crnogorskim kolegama još od prošlogodišnje posjete Tivtu razgovarao o otvatanju leta iz Kraljeva.

"Danas smo imali prvi let, čiji značaj je višestruk. Otvorena je mogućnost da građani Kraljeva, preko nacionalne avio kompanije dođu u ovaj dio Crne Gore i ovdje ljetuju, i da građani Crne Gore dođu u centralnu Srbiju i tamo ostvare svoje privredne i turističke potrebe", kazao je on.

Zdravković je naglasio da su svi međunarodni aerodormi u sastavu Aerodorma Srbije povezani sa Tivtom, dodajući da kompaniju na čijem je čelu to izuzetno raduje.

"Nadamo se da će avioni biti puni i da će građani iskoristiti mogućnost da putuju, ali i da će se ove destinacije nastaviti ne samo tokom sezone, već i tokom godine", poručio je Zdravković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније