Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Iv.P/A.M.

22. 06. 2022. 14:24   >>  19:08 4

POTVRĐENO PORTALU RTCG

Vlada sjutra o ograničavanju cijena namirnica

Vlada će na sjutrašnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma raspravljati o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, potvrđeno je Portalu RTCG iz ovog resora.

Prijedlog odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi ograničenog je karaktera i predviđa regulisanje maksimalne visine marže u trgovini na veliko na 5 odsto, a na malo 7 odsto u odnosu na sljedeće proizvode: pšenično brašno TIP 400, pšenično brašno TIP 500, šećer kristal, jestivo suncokretovo ulje i kuhinjska so, kazali su nam iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Donošenje ove odluke će, navode iz resora kojim rukovodi Goran Đurović, doprinijeti otklanjanju štetnih posljedica povećanja cijena proizvoda od značaja za život i zdravlje ljudi, a u svjetlu činjenice sve učestalijeg povećanja cijena onih proizvoda koji direktno utiču na životni standard građana.

"Osnov za donošenje odluke je Zakon o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi. Ministarstvo je razvilo posebnu analizu praćenja cijena osnovnih životnih namirnica na mjesečnom nivou u okviru koje se prate i analiziraju cijene i marže za 22 osnovna prehrambena proizvoda", zaključuju u ministarstvu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније