Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

24. 06. 2022. 12:09 >> 12:07

REAGOVALI NA ODLUKU VLADE

CGO: Vlada nastavlja da prkosi EK

Odlukom Vlade Crne Gore na jučerašnjoj sjednici smanjen je minimalan iznos traženih bankarskih garancija u postupku sticanja tzv. "ekonomskog" državljanstva, i to sa 2,5 miliona eura, koliko iznosi 50% minimalne investicije, na fiksnih jedan milion eura, saopštio je Centar za građansko obrazovanje (CGO).

"Umjesto prekida ove sporne prakse, Vlada Dritana Abazovića, dodatno stimuliše kontroverzne biznismene iz čitavog svijeta i olakšava im proceduru za sticanje crnogorskog državljanstava na ovaj način, otvoreno prkoseći upozorenjima Evropske komisije", kazali su iz CGO.

Iz ove NVO podsjećaju da je Evropska komisija "oštro kritikovala sve prethodne Vlade Crne Gore zbog sprovođenja Programa ekonomskog državljanstva, kao i da je posebno ekplicitna bila kad je Vlada Zdravka Krivokapića, pred istek roka važenja i bez najave, produžila ovaj Program".

"CGO ističe da ovo nije obećani proreformski i proevropski pristup Vlade, a da može dodatno otežani već bremenim proces evropeizacije", kazali su u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније