Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG ]

25. 06. 2022. 07:08 >> 07:09

POSLJEDICE NEVREMENA

Štetu možda nadoknade iz budžetske rezerve

Hektare lubenice, pipuna, paprike uništilo je nedavno nevrijeme i tako nanijelo ogromnu štetu poljoprivrednicima iz Malesije. Grad nije zaobišao ni Plantaže. Naša ekipa bila je na terenu.

Za samo deset minuta nevrijeme praćeno jakim gradom Zefu Dedvukaju je sve uništilo. Sada s nevjericom gleda šta je od rada i truda na 22 hektara zemlje ostalo.   

Uložili su poljoprivrednici Malesije mnogo.  

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković, nakon što se s prvim čovjekom Tuzi Nikom Đeljošajem uvjerio u posljedice grada na području Melesije - Sukuruća, Podhuma i ostalih mjesta, kaže da će ići prema Vladi da vide da li se može šta učiniti iz budžetske rezerve kako bi se se u nekoj mjeri nadoknadio ovako veliki gubitak koji je zadesio Malesiju.

Đeljošaj kaže da je ovo uništena ekonomija.

"Očekujemo od Vlade da podrži našu ekonomiju, ali imamo i rezervni plan. Ako bude zastoja moraćemo da se zadužimo kao opština i da podignemo kredit da pomognemo ovim ljudima da bi u narednim godinama proizvodili", rekao je Đeljošaj.

Nevrijeme u Podgorici i okolini, pogodilo je i vinograde i voćnjake Plantaža gdje su očekivali jednu od uspješnijih berbi.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније