Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ R.B. ]

05. 07. 2022. 14:05   >>  14:07 2

MEDOJEVIĆ

"Zabraniti izvoz i ograničiti cijenu ogrijevnog drveta i peleta"

Zabrana izvoza i ograničavanje cijena ogrijevnog drveta i peleta su neophodni zbog zaštite stanovništva koje je prinuđeno da se grije na najjeftinije energente, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

„Kad se naši građani budu suočili sa poskupljenjem drva za ogrijev koja će morati plaćati i po 80 Eeura po kubiku, umjesto 40 eura kolika je cijena bila prošle godine, i pelet po 400 eura po toni, umjesto 170-180 eura koliko je bila cijena prošle godine, moramo znati da je to isključiva krivica ove nesposobne i slabe Vlade“, naveo je Medojević u saopštenju.

U uslovima spekulativnih promjena na tržištu, kada privatni proizvođači podižu cijene radi sticanja ekstra profita i time ugrožavaju osnovna ljudska prava stanovništva i njihovo zdravlje i elementarne uslove za život, Vlada, kako tvrdi Medojević, mora intervenisati.

„U Podgorici se oko 29 hiljada porodica grije na drva ili pelet. Ako Vlada ne interveniše cijene će eksplodirati i veliki broj građana će biti izložen enormnim troškovima, ili će biti prinuđen da kupuje drva na crno od šumokradica i švercera“, poručio je Medojević.

Prema njegovim riječima, šume će biti dodatno devastirane i „kajmak će skinuti šumarska mafija koja decenijama nekažnjeno uništava naše šume“.

„Vlada mora da definiše maksimalne cijene za domaće kupce, vodeći računa o standardu građana i određujući razumnu stopu profita za privatnike, a tržišni viškovi se mogu prodavati po tržišnim cijenama“, zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније