Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ onogost.me ]

18. 07. 2022. 13:50 >> 14:09
1

ĐUROVIĆ I ĐUKANOVIĆ

"Nema prepreka da Davidović preuzme Željezaru"

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović i predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović saglasili su se da nikšićkom privredniku Miodragu Daki Davidoviću budu ispunjeni svi uslovi kako bi preuzeo Željezaru Toščelik. To je medijima saopštio predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović.

Davidović i Vujović razgovarali su jutros sa ministrom ekonomskog razvoja Goranom Đurovićem i predsjednikom Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutinom Đukanovićem o mogućnostima za snabdijevanjem Željezare elekričnom energijom po cijeni povoljnijoj od tržišne.

Davidović je kazao da spreman da zajedno sa partnerima uloži u obnovljive izvore energije na koje bi se oslanjala proizvodnja Željezare, a da do tada EPCG fabrici isporučuje jeftiniju struju.

On je kazao da je to jutros načelno i dogovoreno.

"Današnji sastanak je bio najuspješniji zato što smo se napokon pokrenuli sa mrtve tačke. Ono što je najvažnije, i ministar i Đukanović su se usaglasili oko Davidovićevih zahtjeva i rekli su da neće biti prepreka da svi budu ispunjeni. Rekli su da nije problem da Davidović koristi vodu iz jezera Liverovići i da na zgradama, unutar kruga fabrike, postavi solarne panele. Đukanović je rekao, što se tiče EPCG, ona neće biti problem", kazao je Vujović.

Podsjetimo, radnici su prethodno predali urgenciju Vladi da na dnevni red jutrošnje sjednice stavi njihov predlog da se odobri izgradnja vjetrogeneratora i solarnih panela.

Davidović je izrazio spremnost da kupi Željezaru za 15 miliona eura, dok je vlasnik ponudio cijenu od 25 miliona eura.

On je sa svojim timom obišao Željezaru kako bi se upoznao sa trenutnim stanjem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније