Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

20. 07. 2022. 12:12   >>  12:09

ĐEKA - RAMOSAJ

Razvijati međugraničnu ekonomsku saradnju

Međugranična ekonomska saradnja od posebne je važnosti za stanovnike pograničnih opština, jednako kao i dobra putna infrastruktura i turizam, te na njihovom razvoju treba raditi u kontinuitetu, saglasni su ministar ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Fatmir Đeka i predsjednik opštine Dečani Baškim Ramosaj.

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora, Đeka je kazao da će se kao ministar ljudskih i manjinskih prava potruditi da unapređuje sve vidove saradnje koji mogu doprinositi razvoju oblasti resornog ministarstva.

Đeka je, kako dodaju, izrazio zahvalnost na posjeti koja je potvrda dobrih međususjedskih odnosa.

"Crna Gora i Republika Kosovo imaju evropsku viziju i želju da idu naprijed", rekao je ministar.

"S tim u vezi, jednako je važno i da zajednički rješavamo obaveze od interesa za obije države", smatra Đeka.

"Realizacija izgradnje puta Plav – Dečani, koji je od velikog značaja za putnu infrastrukturu na sjeveru, u smislu olakšavanja protoka robe, ljudi i kapitala, jedan je od takvih izazova", rekao je Đeka i dodao da Vlada Crne Gore iskazuje punu spremnost da podrži razvoj sjevernog dijela Crne Gore i dalje unapređuje odnose sa susjednim državama.

On je upoznao predstavnike opštine Dečani sa radom Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, aktuelnim izazovima i obavezama koje predstoje u ispunjavanju evropske agende u oblasti temeljnih prava.

Ramosaj je čestitao ministru na imenovanju i poželio mu uspješan mandat, uz uvjerenje da ima prostora za razvoj saradnje dvije države, posebno u dijelu ekonomskog razvoja i turizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније